De president werd op de luchthaven ontvangen met bloemenkransen en dans.
Volledig scherm
De president werd op de luchthaven ontvangen met bloemenkransen en dans. © AFP

Frans-Polynesiërs verwachten excuses Macron voor kernproeven

Inwoners van Frans-Polynesië hopen en verwachten dat de Franse president Emmanuel Macron tijdens zijn bezoek aan hun eilanden excuses zal aanbieden voor de kernproeven die Frankrijk daar tot 1996 heeft gehouden.

7 reacties

 • Eddy Bae

  1 jaar geleden
  Men kon in de jaren 60 en 70 onze planeet uit de baan schieten met kernexplosies. Is er ooit al eens een verband gelegd van het effect van kernexplosies decennia later op het klimaat. Groen en de klimaatbetogers zouden zichzelf dan misschien moeten opheffen. Toch raar dat niemand hieraan al gedacht heeft. Ik heb dit mogelijk verband al 15 jaar geleden gelegd. Waar zijn de wetenschappers ?
 • Helga Geuens

  1 jaar geleden
  Dat elk land kernwapens uittest in eigen land!Geen plaats?Laat t dan
 • Gino De Neef

  1 jaar geleden
  Ik wist niet dat macron, persoonlijk, kernbommen gooide waarom moet hij zich dan excuseren. Niemand is verantwoordelijk voor wat er voor hem gebeurde
 • Tamsin Andersen

  1 jaar geleden
  Het gaat niet om de excuses maar om het geld dat daarop volgt. Excuses kan je enkel aanbieden voor dingen die je zelf gedaan hebt, anders is het hypocriet.
 • Hugo hofmans

  1 jaar geleden
  Frankrijk doet al jaren kernproeven en de inwoners van de eilandengroep hebben overschot van gelijk. Dat Macron nu maar zijn verantwoordelijkheid neemt, hij geeft altijd de indruk dat hij zo bekwaam handelt, bewijs het nu aan iedereen.
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.