De president werd op de luchthaven ontvangen met bloemenkransen en dans.
Volledig scherm
De president werd op de luchthaven ontvangen met bloemenkransen en dans. © AFP

Frans-Polynesiërs verwachten excuses Macron voor kernproeven

Inwoners van Frans-Polynesië hopen en verwachten dat de Franse president Emmanuel Macron tijdens zijn bezoek aan hun eilanden excuses zal aanbieden voor de kernproeven die Frankrijk daar tot 1996 heeft gehouden.

7 reacties

 • Eddy Bae

  2 maanden geleden
  Men kon in de jaren 60 en 70 onze planeet uit de baan schieten met kernexplosies. Is er ooit al eens een verband gelegd van het effect van kernexplosies decennia later op het klimaat. Groen en de klimaatbetogers zouden zichzelf dan misschien moeten opheffen. Toch raar dat niemand hieraan al gedacht heeft. Ik heb dit mogelijk verband al 15 jaar geleden gelegd. Waar zijn de wetenschappers ?
 • Helga Geuens

  2 maanden geleden
  Dat elk land kernwapens uittest in eigen land!Geen plaats?Laat t dan
 • Gino De Neef

  2 maanden geleden
  Ik wist niet dat macron, persoonlijk, kernbommen gooide waarom moet hij zich dan excuseren. Niemand is verantwoordelijk voor wat er voor hem gebeurde
 • Tamsin Andersen

  2 maanden geleden
  Het gaat niet om de excuses maar om het geld dat daarop volgt. Excuses kan je enkel aanbieden voor dingen die je zelf gedaan hebt, anders is het hypocriet.
 • Hugo hofmans

  2 maanden geleden
  Frankrijk doet al jaren kernproeven en de inwoners van de eilandengroep hebben overschot van gelijk. Dat Macron nu maar zijn verantwoordelijkheid neemt, hij geeft altijd de indruk dat hij zo bekwaam handelt, bewijs het nu aan iedereen.