Ahmed Nasser Al-Raisi
Volledig scherm
Ahmed Nasser Al-Raisi © AFP

Frans onderzoek tegen baas Interpol wegens martelpraktijken

Franse aanklagers zijn een onderzoek begonnen naar het hoofd van de internationale politieorganisatie Interpol, generaal Ahmed Nasser Al-Raisi uit de Verenigde Arabische Emiraten. Hij wordt door de mensenrechtenorganisatie Centrum voor Mensenrechten van de Golf (GCHR) beschuldigd van marteling en daden van barbaarsheid.

 1. Macron wil “noodzakelijke” pensioenhervorming eind dit jaar uitvoeren, Franse president haalt uit naar betogers

  Macron wil “noodzake­lij­ke” pensioen­her­vor­ming eind dit jaar uitvoeren, Franse president haalt uit naar betogers

  Emmanuel Macron heeft tijdens een televisie-interview zijn omstreden pensioenhervorming verdedigd. Volgens de Franse president is de hervorming “noodzakelijk” en zijn er geen andere oplossingen. Macron haalde ook uit naar de betogers die al dagenlang hevig actievoeren tegen de hervorming – en dan vooral tegen de verhoging van de pensioenleeftijd. “We zullen geen enkele uitspatting tolereren”, aldus de president.
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 3. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 1. “Snoepreisjes en etentjes, en dan plots die rare video”: het waargebeurde verhaal achter Netflix-docu ‘The Tinder Swindler’
  PREMIUM
  TV

  “Snoepreis­jes en etentjes, en dan plots die rare video”: het waargebeur­de verhaal achter Net­flix-do­cu ‘The Tinder Swindler’

  Beeld je in: je leert de man van je dromen kennen via Tinder. Hij is de rijke erfgenaam van een diamantair. Eerst lijkt het te mooi om waar te zijn, maar wanneer je hem ontmoet lijkt het plaatje te kloppen. Hij geeft je alles: van decadente reisjes met zijn privéjet tot luxueuze etentjes in sterrenrestaurants. Maar dan blijkt de man met wie je al lange tijd lief en leed deelt een oplichter te zijn waaraan je honderdduizenden euro’s kwijt bent. Dit is het verhaal van Cecilie, Pernilla en Ayleen, en hoe ze vakkundig in de luren werden gelegd door ‘The Tinder Swindler’.