AP
Volledig scherm
© AP

Frans-Marokkaanse ingenieur beweert laatste twee codes Zodiac Killer te hebben gekraakt, eerder hielp Belg er ook al één ontcijferen

Fayçal Ziraoui zorgt online voor ophef met zijn bewering dat hij de twee overgebleven codes van de zogenaamde Zodiac Killer uit Californië heeft ontcijferd. De moordenaar terroriseerde eind jaren zestig de San Francisco Bay Area. Hij werd nooit geïdentificeerd. De 38-jarige Frans-Marokkaanse consultant Ziraoui uit Argenteuil zegt dat hij nu een code kon kraken die de identiteit van de vermoedelijke seriemoordenaar wél prijsgeeft.

0 reacties

 1. Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoopste telecombundels
  Mijntelco

  Tv, internet, mobiel én vaste lijn voor 48 euro per maand: dit zijn de goedkoop­ste telecombun­dels

  64 procent van de Belgen heeft een telecombundel. De meesten kiezen voor een bundel die zowel vast internet, vaste telefonie, televisie en mobiele diensten omvat. Dat blijkt uit het meest recente cijferrapport van telecomwaakhond BIPT. Welke ‘4-play bundel’ is het goedkoopst? En welke bundel neem je best als je geen nood hebt aan televisie of vaste lijn? Mijntelco.be zoekt het uit.
 2. Vlaamse magazijnier kraakt moeilijkste codes: “Hij deed in een week wat niemand in 400 jaar kon”
  PREMIUM

  Vlaamse magazij­nier kraakt moeilijk­ste codes: “Hij deed in een week wat niemand in 400 jaar kon”

  Eén van de beste ontcijferaars ter wereld — zo niet dé beste — blijkt een Vlaamse magazijnbediende. Nadat hij onlangs het geheimschrift van de Amerikaanse seriemoordenaar ‘the Zodiac Killer’ ontrafelde, brak Jarl Van Eycke nu de 400 jaar oude ‘Code van Langren’. “In amper één week tijd”, toont wiskundeprofessor Dirk Huylebrouck zich euforisch: “Deze man kan probleemloos bij het Belgisch leger of de FBI aan de slag.” Al verkiest de man zelf een uiterst afgeschermd leven.