Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © AP

Frankrijk wil ook derde prik voor zorgverleners

De Hoge Gezondheidsautoriteit van Frankrijk wil dat alle medische contactberoepen een derde dosis van het coronavirus kunnen krijgen. Ook vrienden en familie van mensen met een verzwakt immuunsysteem moeten aanmerking maken op een extra prik.

  1. Franse presidentskandidaat Zemmour doopt zijn partij ‘Reconquête’: “Als ik win, heroveren we het mooiste land ter wereld”

    Franse presidents­kan­di­daat Zemmour doopt zijn partij ‘Reconquête’: “Als ik win, heroveren we het mooiste land ter wereld”

    De Franse extreemrechtse presidentskandidaat Eric Zemmour heeft de naam ‘Reconquête’ (herovering) gekozen voor zijn eigen partij. Dat heeft hij zijn zondag duidelijk gemaakt bij de officiële start van zijn campagne. Een paar duizend mensen hebben in Parijs gedemonstreerd op de plek waar hij zijn eerste campagnerally wilde houden. De politie besloot uit veiligheidsoverwegingen de bijeenkomst te verplaatsen naar Villepinte, een plaats op twintig kilometer van de Franse hoofdstad. Er werden 48 actievoerders aangehouden.