Frans minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner.
Volledig scherm
Frans minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner. © AFP

Frankrijk wil "nultolerantie" voor racisme bij politie en verbiedt omstreden wurgbeweging

De Franse overheid gaat een "nultolerantie" hanteren voor racisme bij de ordediensten. "Bij elke gegronde verdenking zal systematisch een schorsing worden overwogen", stelde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner vandaag. 

7 reacties

 • Gino Denil

  11 maanden geleden
  Een agent die zijn stiel kent die moet zijn gearresteerden niet wurgen.
 • andy piat

  11 maanden geleden
  zo moest trump hebben gereageerd,top dit zo te formuleren,en voor de altijd negatieven hij zei niet dat agenten(s) zich niet mogen in verdedigen natuurlijk mag dat.
 • lottie Guillaume

  11 maanden geleden
  Dit is een goede en correcte analyse van de minister,er zijn groepen die ijveren voor het afschaffen van politie in het algemeen. Wie gaat dan de maatschappij beschermen tegen die groepen die tegen alles en nog wat zijn. Dan is de burger en overheidsinstellingen en privaat bezit in groot gevaar dat gaan we niet riskeren. Wat wel beter moet is dat politie en justitie op een correcte manier omgaat met de burger en criminelen niet de kans te geven de maatschappij te ontwrichten of destabiliseren.
 • Tamzin Andersen

  11 maanden geleden
  Is er ook nultolerantie voor geweld tegen de politie ?
 • Jeroen Jansen

  11 maanden geleden
  Politie moet zich dus nog meer laten vernederen en uitlachen. En nog meer risico nemen. Ja, verzwak ze maar. Neem misschien ook hun wapens af. Dank u socialisten!
 1. Opnieuw tientallen Israëlische luchtaanvallen op Gazastrook: 200 Palestijnen omgekomen op week tijd
  Play

  Opnieuw tientallen Israëli­sche luchtaan­val­len op Gazastrook: 200 Palestij­nen omgekomen op week tijd

  Het Israëlische leger heeft in de nacht van zondag op maandag opnieuw tientallen luchtaanvallen uitgevoerd op de Gazastrook. Dat hebben getuigen in de Palestijnse enclave gemeld: enkele inwoners hadden het over een ongezien harde aanval. Volgens de plaatselijke autoriteiten werden honderden gebouwen beschadigd. Sinds de start van het conflict zouden al 200 mensen zijn omgekomen.
 2. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 1. Hond bungelt in lucht met halsband aan poort
  Play

  Hond bungelt in lucht met halsband aan poort

 2. Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm
  Play

  Luikse locatie met clowns lijkt op filmset van horrorfilm