Frans minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner.
Volledig scherm
Frans minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner. © AFP

Frankrijk wil "nultolerantie" voor racisme bij politie en verbiedt omstreden wurgbeweging

De Franse overheid gaat een "nultolerantie" hanteren voor racisme bij de ordediensten. "Bij elke gegronde verdenking zal systematisch een schorsing worden overwogen", stelde de Franse minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner vandaag. 

7 reacties

 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Een agent die zijn stiel kent die moet zijn gearresteerden niet wurgen.
 • Andy piat

  2 jaar geleden
  zo moest trump hebben gereageerd,top dit zo te formuleren,en voor de altijd negatieven hij zei niet dat agenten(s) zich niet mogen in verdedigen natuurlijk mag dat.
 • lottie Guillaume

  2 jaar geleden
  Dit is een goede en correcte analyse van de minister,er zijn groepen die ijveren voor het afschaffen van politie in het algemeen. Wie gaat dan de maatschappij beschermen tegen die groepen die tegen alles en nog wat zijn. Dan is de burger en overheidsinstellingen en privaat bezit in groot gevaar dat gaan we niet riskeren. Wat wel beter moet is dat politie en justitie op een correcte manier omgaat met de burger en criminelen niet de kans te geven de maatschappij te ontwrichten of destabiliseren.
 • Tamzin Andersen

  2 jaar geleden
  Is er ook nultolerantie voor geweld tegen de politie ?
 • jeroen jansen

  2 jaar geleden
  Politie moet zich dus nog meer laten vernederen en uitlachen. En nog meer risico nemen. Ja, verzwak ze maar. Neem misschien ook hun wapens af. Dank u socialisten!
 1. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?