Gérald Darmanin
Volledig scherm
Gérald Darmanin © Photo News

Frankrijk weer bereid tot overleg met Verenigd Koninkrijk over migrantenkwestie

Frankrijk wil dan toch een akkoord tussen de Europese Unie (EU) en het Verenigd Koninkrijk over een oplossing voor de migrantencrisis aan het Kanaal. Het akkoord moet leiden tot een taakverdeling tussen het Verenigd Koninkrijk en de andere landen aan het Kanaal, zei minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin na overleg met president Emmanuel Macron in Parijs.

 1. KIJK. Schokkende beelden uit Chinese dierentuin tonen aap die flesje gooit naar jong meisje

  KIJK. Schokkende beelden uit Chinese dierentuin tonen aap die flesje gooit naar jong meisje

  Een aap in de Nanning Zoo in de Chinese provincie Guangxi heeft een meisje verwond. Het jonge meisje probeerde een video van het dier te maken. Op deze videobeelden is te zien dat de aap een flesje haar richting uitgooit. Het flesje komt terecht in haar gezicht en ze raakt lichtgewond. De video zorgt voor heel wat discussie online. Sommigen denken dat de bezoekers de aap aan het opfokken waren. Anderen zijn bezorgd over het gedrag van het dier en vinden hem levensgevaarlijk.
 2. Rubberboottochten winstgevender dan ooit voor mensensmokkelaars: 3.000 tot 6.000 euro per persoon
  PREMIUM

  Rubberboot­toch­ten winstgeven­der dan ooit voor mensensmok­ke­laars: 3.000 tot 6.000 euro per persoon

  Meer dan ooit blijkt de Kanaaloversteek per rubberboot het winstgevendste ‘businessmodel’ voor mensensmokkelaars. Zo weerklinkt in de nasleep van de dodelijke overtocht gisteren, waarbij tussen Calais en Dover 27 migranten verdronken. “Waar die smokkelaars vroeger 3 à 4 mensen in één vrachtwagen konden verstoppen, zetten ze er nu direct 50 in hetzelfde bootje. Met minder moeite verdienen ze pakken meer geld”, weet korpschef Nico Paelinck van politiezone Westkust. Ook op de stranden van De Panne, Koksijde en Nieuwpoort zal binnenkort intensief naar ‘overstekers’ gespeurd worden.