De Franse president Macron in de Gare de Lyon in Parijs.
Volledig scherm
De Franse president Macron in de Gare de Lyon in Parijs. © Photo News

Frankrijk viert 40 jaar TGV

Op 22 september 1981 werd de allereerste TGV-hogesnelheidstrein van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF ingehuldigd door toenmalig president François Mitterrand. Sindsdien werden er drie miljard reizigers mee vervoerd. Vrijdag was huidig Frans president Emmanuel Macron er in Gare de Lyon in Parijs bij voor de viering van de veertigste verjaardag van de hogesnelheidstrein.

4 reacties

 • Jan Jansen

  1 maand geleden
  Milieu vriendelijker ? zelfde als met elektrische auto's, ligt er juist aan hoe die elektriciteit geproduceerd wordt. in Frankrijk ok, elektriciteit wordt opgewekt door kerncentrales. In Polen is een elektrische auto vervuilender dan de vuilste diesel, ze produceren elektriciteit met bruinkoolcentrales, goe bezig. JJ
 • Jan Jansen

  1 maand geleden
  Milieu vriendelijk ? ligt er juist aan hoe die waterstof wordt geproduceerd.
 • Johan Van loocke

  1 maand geleden
  @Geert, inderdaad, volkomen met je eens. Onlangs stond er een artikel in hln dat Frankrijk de eerste waterstoftrein aan het testen is, die stoot enkel waterdamp uit, milieu vriendelijker kan niet ...
 • Geert Landsman

  1 maand geleden
  Schitterend stukje techniek. Helaas gaan subsidies steeds naar enorm vervuilende vliegtuigen en niet naar de schone TGV. Hoe overheden steeds verkeerd beleid voeren en de burger mag betalen.
 1. Leerkracht geschorst na denigrerend ‘indianendansje’
  Play

  Leerkracht doet 'indianen­dans' in klaslokaal en wordt geschorst

  Een Amerikaanse wiskundeleerkracht is geschorst nadat bovenstaande beelden van haar opdoken op sociale media. Een leerling filmt hoe de vrouw een verentooi draagt en denigrerend een ‘indianendans’ nadoet terwijl ze meermaals “SohCahToa” roept. Dat laatste is een ezelbruggetje in de driehoeksmeetkunde en het leek de leerkracht blijkbaar grappig om het op deze manier aan te leren. Na protest vanuit de ‘Native Americans’-gemeenschap werd de vrouw geschorst.