EPA
Volledig scherm
© EPA

Frankrijk verstrengt de coronaregels: 560.000 coronapassen dreigen ongeldig te worden zonder boosterprik

In Frankrijk dreigen ongeveer 560.000 coronapassen gedeactiveerd te worden, nu de nieuwe regels rond boostervaccinatie voor alle volwassenen van kracht worden. Dat meldt het Franse ministerie van Gezondheid.

 1. Ooit waren we dé antivaxers van Europa. Dit is de geschiedenis van epidemieën en pandemieën in ons land
  PREMIUM

  Ooit waren we dé antivaxers van Europa. Dit is de geschiede­nis van epidemieën en pandemieën in ons land

  De pest verdween zoals ze gekomen was. Voor pokken hadden we een vaccin nodig, maar de Belgische overheid wilde dat niet verplichten. In de negentiende eeuw werd ons land daarom door de rest van Europa beschouwd als een nest van antivaxers. De Spaanse griep die 5% van de wereldbevolking het leven kostte, werd eerst ook ingeschat als een “griepje” waarover grapjes gemaakt konden worden. Nadien was de wanhoop zo groot dat (bijna) alle middelen goed waren om ze te bestrijden. Tot champagne drinken en sigarettenrook inhaleren toe. Een kleine maar fijne geschiedenis van epidemieën en pandemieën in ons land.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 1. Topviroloog Peter Piot en zijn vrouw en vaccinexperte Heidi Larson houden vurig pleidooi voor vaccinatie: "Zonder te prikken gaan we er niet uit geraken”
  PREMIUM

  Topviro­loog Peter Piot en zijn vrouw en vaccinex­per­te Heidi Larson houden vurig pleidooi voor vaccinatie: "Zonder te prikken gaan we er niet uit geraken”

  We zijn een van de meest geprikte regio’s ter wereld en toch zitten we nog steeds in het corona-moeras. Buurland Duitsland gaat het vaccin volgende maand verplichten. Buurland Frankrijk gaat niet-gevaccineerden koeioneren. Wat rest er ons? Het vragen aan topviroloog Peter Piot (72) en zijn Amerikaanse vrouw Heidi Larson (64), wereldautoriteit in het bestrijden van vaccintwijfel, leek ons weinig kwaad te kunnen.
 2. Zwaar zieke Amerikaan (31) ziet harttransplantatie door de neus geboord omdat hij niet gevaccineerd is
  Play

  Zwaar zieke Amerikaan (31) ziet harttrans­plan­ta­tie door de neus geboord omdat hij niet gevacci­neerd is

  Een zwaar zieke vader van twee kinderen is in Boston van een wachtlijst voor een harttransplantatie gehaald omdat hij niet gevaccineerd is. DJ Ferguson gelooft niet in de heilzame werking van een prik, maar vreest in zijn specifiek geval ook voor de gevolgen als zijn hartspier ontstoken zou raken. Myocarditis wordt inderdaad beschouwd als een zeldzame bijwerking van coronavaccins.