Ingang van de Eurotunnel
Volledig scherm
Ingang van de Eurotunnel © REUTERS

Frankrijk versoepelt inreisregels: Britten mogen tijdens feestdagen dan toch door Frankrijk reizen

Na grote verwarring over de vraag of Britten die in de EU wonen over land door Frankrijk zouden mogen, is bekendgemaakt dat ze zich in de feestdagen geen zorgen over de Franse inreisbeperkingen hoeven te maken. Het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft volgens Franse media na aanvankelijke verwarring bevestigd dat Britten rond de jaarwisseling door Frankrijk kunnen reizen om naar hun woonplaats in de EU terug te keren. Het ministerie heeft de grensbewakers opgedragen tolerant en behulpzaam te zijn voor Britten die door het land heen naar huis in een ander EU-land moeten.

 1. Gelekte ‘Vulkan Files’ onthullen plannen voor Russische cyberoorlog

  Gelekte ‘Vulkan Files’ onthullen plannen voor Russische cyberoor­log

  Het nieuwe internationale onderzoeksproject de ‘Vulkan Files’ werpt licht op de duistere tactieken waarmee Russische inlichtingendiensten cyberaanvallen uitvoeren, desinformatiecampagnes inzetten en zich voorbereiden voor aanvallen op belangrijke infrastructuur. De Vulkan Files bestaan uit meer dan 5.000 pagina’s vertrouwelijke informatie die door een Russische cyberveiligheidsexpert werden gelekt, omwille van zijn misnoegen over de Russische inval in Oekraïne.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.