De Franse minister van Gezondheid Olivier Véran
Volledig scherm
De Franse minister van Gezondheid Olivier Véran © Photo News

Frankrijk verplicht boosterprik om coronacertificaat te behouden

In Frankrijk wordt een boostervaccinatie verplicht om een coronacertificaat te behouden. De prik wordt beschikbaar voor alle volwassenen vanaf 18 jaar. Minister van Gezondheid Olivier Véran zegt dat de prik vijf maanden na de tweede inenting kan worden gegeven. Er komen verder geen nieuwe strenge maatregelen.

 1. Vaccinweigeraars uit zorgsector: “Ze gaan de zorg helemaal kapot maken”
  PREMIUM

  Vaccinwei­ge­raars uit zorgsector: “Ze gaan de zorg helemaal kapot maken”

  In de zorg werken zonder coronavaccin is vanaf april een ¡No pasarán! In sommige ziekenhuizen maar vooral in Brusselse woonzorgcentra zullen harde noten moeten worden gekraakt. Een veertiger uit het Brusselse heeft na 24 jaar haar verpleegsterstenue aan de haak gehangen en kiest voor een andere carrière waar een vaccin niet hoeft. “Mensen op die manier onder druk zetten, is zo verkeerd. Ze gaan de zorg helemaal kapot maken”, zegt ze. Zorgnet-Icuro, een Vlaams netwerk van zorgorganisaties, vraagt intussen om het vaccin ook verplicht te maken voor ondersteunend personeel in de sector.
 2. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.