De Franse premier Jean Castex kondigde strengere regels aan tijdens een toespraak op televisie.
Volledig scherm
De Franse premier Jean Castex kondigde strengere regels aan tijdens een toespraak op televisie. © AFP

Frankrijk verkort termijn boosterprik, verstrengt gezondheidspas en maakt derde prik verplicht voor zorgpersoneel en brandweer

Ook in Frankrijk is beslist om de termijn tussen de basisvaccinatie en de boosterprik in te korten tot vier maanden. Dat maakte de Franse premier Jean Castex vrijdag bekend. Ook de regels rond het coronacertificaat zullen worden aangescherpt. De boosterprik wordt vanaf eind januari verplicht voor zorgpersoneel en de brandweer, kondigt de Franse gezondheidsminister zaterdag aan.

3 reacties

 • Eduard Pelckmans

  5 maanden geleden
  In Frankrijk is er maar één man die beslist en die weet wat een "sanitaire pas" betekent. Geen sanitaire pas al je niet gevaccineerd bent. Verplichte vaccinatie en derde prik voor zorgpersoneel en brandweer. Alles is er zeer duidelijk.
 • Bart Frit

  5 maanden geleden
  Die verplichting zal nog een staartje krijgen,ze zullen miljoenen schadeclaims aan hun broek hebben
 • wim rooyakkers

  5 maanden geleden
  En toch zijn er nog genoeg mensen die zonodig op vakantie moeten ondanks de kritische toestand .
 1. Goed nieuws uit Zuid-Afrika, maar Belgische virologen juichen nog niet. “Dé vraag blijft: ‘Wat doet omikron met ouderen?’”
  PREMIUM

  Goed nieuws uit Zuid-Afri­ka, maar Belgische virologen juichen nog niet. “Dé vraag blijft: ‘Wat doet omikron met ouderen?’”

  Omikron verspreidt zich razendsnel maar geeft doorgaans een eerder mild ziektebeeld. Dat zegt Angélique Coetzee, de Zuid-Afrikaanse arts die als eerste alarm sloeg over de variant. “Ik vermoed niet dat omikron in dezelfde mate zwaar ziek zal maken als delta”, zegt ze. Belgische virologen vinden het te vroeg voor conclusies op Belgisch niveau. “Ook ik hoop op minder ziekenhuisopnames maar op dit moment heb ik nog niet voldoende bewijs gezien dat we dat ook mogen verwachten”, zegt viroloog Steven Van Gucht (Sciensano).
 1. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  4

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.
 2. LIVE. “Video's tonen betrokkenheid Russische troepen bij executies Boetsja”- Zelensky: “Oekraïne heeft elke maand miljarden dollars nodig”

  LIVE. “Video's tonen betrokken­heid Russische troepen bij executies Boetsja”- Zelensky: “Oekraïne heeft elke maand miljarden dollars nodig”

  The New York Times heeft video’s bemachtigd die bewijzen dat Russische paratroepers betrokken waren bij executies in het Oekraïense Boetsja. De Russische invasie slaat elke maand een gat van zowat 5 miljard dollar (4,75 miljard euro) in de Oekraïense begroting. Dat zegt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. “Om ons staande te houden in de oorlog om vrijheid, hebben we snelle en voldoende financiële ondersteuning nodig”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen rond het conflict in Oekraïne in onze liveblog.