De Franse premier Jean Castex kondigde strengere regels aan tijdens een toespraak op televisie.
Volledig scherm
De Franse premier Jean Castex kondigde strengere regels aan tijdens een toespraak op televisie. © AFP

Frankrijk verkort termijn boosterprik, verstrengt gezondheidspas en maakt derde prik verplicht voor zorgpersoneel en brandweer

Ook in Frankrijk is beslist om de termijn tussen de basisvaccinatie en de boosterprik in te korten tot vier maanden. Dat maakte de Franse premier Jean Castex vrijdag bekend. Ook de regels rond het coronacertificaat zullen worden aangescherpt. De boosterprik wordt vanaf eind januari verplicht voor zorgpersoneel en de brandweer, kondigt de Franse gezondheidsminister zaterdag aan.

3 reacties

 • Eduard Pelckmans

  5 maanden geleden
  In Frankrijk is er maar één man die beslist en die weet wat een "sanitaire pas" betekent. Geen sanitaire pas al je niet gevaccineerd bent. Verplichte vaccinatie en derde prik voor zorgpersoneel en brandweer. Alles is er zeer duidelijk.
 • Bart Frit

  5 maanden geleden
  Die verplichting zal nog een staartje krijgen,ze zullen miljoenen schadeclaims aan hun broek hebben
 • wim rooyakkers

  5 maanden geleden
  En toch zijn er nog genoeg mensen die zonodig op vakantie moeten ondanks de kritische toestand .
 1. Onderzoeksrapport over feestjes in ambtswoning van Britse premier gepubliceerd: “Leidinggevenden moeten verantwoordelijkheid nemen”

  Onderzoeks­rap­port over feestjes in ambtswo­ning van Britse premier gepubli­ceerd: “Leidingge­ven­den moeten verantwoor­de­lijk­heid nemen”

  De Britse topambtenaar Sue Gray heeft haar volledige rapport over het ‘partygate’-schandaal overhandigd aan Downing Street 10, de ambtswoning van premier Boris Johnson. Tijdens de lockdown in het Verenigd Koninkrijk hebben er in en rond Downing Street elke vrijdag feestjes plaatsgevonden. De volgende ochtend lagen de lege flessen en etensresten er nog. Dat stellen enkele medewerkers anoniem aan de Britse openbare oproep BBC.
 2. Goed nieuws uit Zuid-Afrika, maar Belgische virologen juichen nog niet. “Dé vraag blijft: ‘Wat doet omikron met ouderen?’”
  PREMIUM

  Goed nieuws uit Zuid-Afri­ka, maar Belgische virologen juichen nog niet. “Dé vraag blijft: ‘Wat doet omikron met ouderen?’”

  Omikron verspreidt zich razendsnel maar geeft doorgaans een eerder mild ziektebeeld. Dat zegt Angélique Coetzee, de Zuid-Afrikaanse arts die als eerste alarm sloeg over de variant. “Ik vermoed niet dat omikron in dezelfde mate zwaar ziek zal maken als delta”, zegt ze. Belgische virologen vinden het te vroeg voor conclusies op Belgisch niveau. “Ook ik hoop op minder ziekenhuisopnames maar op dit moment heb ik nog niet voldoende bewijs gezien dat we dat ook mogen verwachten”, zegt viroloog Steven Van Gucht (Sciensano).