Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © Eric de Mildt

Frankrijk verbiedt populaire schimmelverdelger wegens gezondheidsrisico’s

Frankrijk gaat alle gewasbeschermingsmiddelen op basis van de stof epoxiconazool van de markt halen. Het fungicide, een middel tegen schimmels, vormt volgens het Franse voedselagentschap Anses een "zorgwekkend gevaar" omdat het een hormoonverstorende stof is. De federale overheidsdienst Volksgezondheid onderzoekt of er ook in België maatregelen nodig zijn.

 1. Is glyfosaat nu kankerverwekkend of niet? Europees Parlement wil zich opnieuw buigen over beschikbare informatie

  Is glyfosaat nu kankerver­wek­kend of niet? Europees Parlement wil zich opnieuw buigen over beschikba­re informatie

  Het Europees Parlement heeft vandaag met ruime meerderheid zijn fiat gegeven aan het eindrapport van de speciale commissie die zich de voorbije maanden over de toelatingsprocedure voor pesticiden heeft gebogen. Een jaar na de glyfosaat-saga en Monsanto Papers breekt het halfrond een lans voor een meer transparante en objectieve procedure. Daarbij wordt ook gepleit voor een nieuwe analyse van de beschikbare informatie over het potentieel kankerverwekkende glyfosaat.
 2. Originele verrassing van zieke Nederlander voor jarige vriendin in coronaquarantaine gaat viraal

  Originele verrassing van zieke Nederlan­der voor jarige vriendin in coronaqua­ran­tai­ne gaat viraal

  Nadat Nederlander Jasper corona bleek te hebben, vielen de oorspronkelijke verjaardagsplannen voor zijn vriendin Iris in duigen. Ondanks dat hij zelf goed ziek was door Covid, wilde hij haar alsnog thuis een leuke verjaardag bezorgen. Zo kwam hij tot een idee: “Als ingeving dacht ik: zou het niet grappig zijn als er onbekenden gaan aanbellen om haar te feliciteren via de intercom?”
 3. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 1. Coronavaccin AstraZeneca en Oxford ‘maar’ voor 70 procent effectief: nog altijd heel goed volgens viroloog Johan Neyts

  Coronavac­cin AstraZene­ca en Oxford ‘maar’ voor 70 procent effectief: nog altijd heel goed volgens viroloog Johan Neyts

  Het coronavaccin van farmabedrijf AstraZeneca en de universiteit van Oxford is voor 70 procent effectief. Dat melden ze zelf in een mededeling. De EU reserveerde afgelopen zomer al 400 miljoen doses, waarvan er 7,5 miljoen bestemd zijn voor ons land. Pfizer en Moderna maakten eerder bekend dat hun vaccin voor 95 procent effectief is. Volgens viroloog Johan Neyts (KU Leuven) hoeft de lagere effectiviteit echter geen probleem te zijn.
 1. Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?
  Play

  Kan jij raden wie er in de huid van Marc Van Ranst en Steven Van Gucht kruipt?

 2. Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinnige kaartskills
  Play

  Matthew (19) maakt wereldwijd indruk met waanzinni­ge kaarts­kills