REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Frankrijk verbiedt aantal binnenlandse vluchten

De Assemblée nationale, het Franse parlement, heeft in eerste lezing een wet goedgekeurd die het aantal binnenlandse vluchten aan banden legt. Er zullen geen vluchten meer kunnen plaatsvinden tussen twee Fransen steden, wanneer er een treinverbinding bestaat waarmee het traject op minder dan 2,5 uur kan worden afgelegd.

7 reacties

 • Albert Gysels

  2 dagen geleden
  Een vlucht van 2.5 uur = + 2 uur luchthaven in totaal dus 4.5 uur. Dus idd beter de auto of trein nemen. En neen, ik ben géén ecologisch maar ik vind wel dat de mens veel properder moet omgaan met moeder natuur en natuurlijk onze directe omgeving. Verbieden vind ik dan weer slecht, op een anderhalf uurtje ben ik bvb in Nederland, waarom zou ik dan een vliegtuig nemen? Geen volk => geen vliegtuig.
 • Annie Vancauteren

  4 weken geleden
  Gegin van het einde voor de gewone bevolking. De elite heeft daar geen problemen mee. In ons land mogen we zelfs niet met de trein over de grens.
 • willem merken

  4 weken geleden
  Het is beter volgens de ecologisten om 200 auto's de weg op te sturen gedurende uren en uren (een vliegtuig haalt snelheden rond 800 km per uur) per vlucht. Realist blijven beste geitenwollensokkenbreiers. En waar gaat U de stroom halen voor uw treinen? kerncentrales? CO2 uitbrakende gascentrales? De door Don Quichote al verguisde windmolens? Of met zijn allen op de home-trainer met dynamo's?
 • Louis Kegelaers

  4 weken geleden
  Goed initiatief!!
 • Michel Mahy

  4 weken geleden
  Bordeaux-Parijs. Men kan vliegen op CDG (ten noorden van Parijs) of Orly (ten zuiden). Als ik me niet vergis betreft deze nieuwe regel alleen Orly. Het probleem is dat de vluchten op beide luchthavens altijd vol zijn, alhoewel de TGV slechts 2h08 nodig heeft naar Gare du Nord. Waarom dan nog zoveel volk op het vliegtuig? Wel, in realiteit verliest men veel meer tijd omdat men in de file staat om naar het station St Jean te rijden en dan geen parkeerplaats meer vindt.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing