Carlos Ghosn, de voormalige directeur van automakers Renault en Nissan.
Volledig scherm
Carlos Ghosn, de voormalige directeur van automakers Renault en Nissan. © REUTERS

Frankrijk vaardigt arrestatiebevel uit tegen voormalige Nissan-topman Carlos Ghosn

Frankrijk heeft een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Carlos Ghosn, de voormalige directeur van automakers Renault en Nissan. Dat komt er in het kader van een onderzoek in Nanterre, onder meer voor misbruik van vennootschapsgoederen en witwassen, zo meldt het parket van Nanterre vrijdag aan het Franse persagentschap AFP.

  1. Carlos Ghosn: "Ik had geen andere keuze dan te vluchten, Nissan en Japanse procureur spannen samen”

    Carlos Ghosn: "Ik had geen andere keuze dan te vluchten, Nissan en Japanse procureur spannen samen”

    Carlos Ghosn beschuldigt Nissan ervan samen te spannen met het Japanse gerecht. Op zijn eerste publieke optreden sinds zijn spectaculaire vlucht uit Japan eind vorig jaar, zei de voormalige topman van Nissan en Renault dat er bij Nissan ontevredenheid heerste over de te grote Franse invloed binnen het partnerschap met Renault, en was dat de reden voor zijn arrestatie. Het Libanese parket heeft Ghosn inmiddels gedagvaard voor een verhoor.
  2. Voormalige Nissan-topman Ghosn over ontsnapping uit Japan: "De 30 minuten in die kist waren de langste in mijn leven”

    Voormalige Nis­san-top­man Ghosn over ontsnap­ping uit Japan: "De 30 minuten in die kist waren de langste in mijn leven”

    De voormalige topman van autobouwers Nissan en Renault, Carlos Ghosn, heeft anderhalf jaar na zijn opzienbarende ontsnapping uit Japan, waar hij onder huisarrest stond op verdenking van fraude, voor het eerst zelf verteld over hoe hij het land is uitgeraakt. In een exclusief interview met BBC vertelt Ghosn hoe het anderhalf uur in een muziekkist aanvoelde als “anderhalf jaar”.