Franse leerlingen bekijken de uitslagen van hun eindexamen aan een middelbare school in Parijs.
Volledig scherm
Franse leerlingen bekijken de uitslagen van hun eindexamen aan een middelbare school in Parijs. © AFP

Frankrijk stuurt niet-gevaccineerde kinderen bij een besmetting in de klas van school

Franse kinderen die niet gevaccineerd zijn, worden vanaf september naar huis gestuurd als er in de klas een coronabesmetting is. Leerlingen die wel gevaccineerd zijn, mogen gewoon blijven.  “Dit is vanzelfsprekend een stevige aansporing om zich te laten vaccineren”, benadrukt minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer. Eerder had president Emmanuel Macron ook al gehamerd op het belang van vaccinatie om de pandemie tegen te gaan.

17 reacties

 • Martine De pelseneir

  1 jaar geleden
  Blijf van onze kinderen af
 • Regina Blanckaert

  1 jaar geleden
  Snappen die niet hoe meer dwang hoe meer er afhaken zou bij mij zeker het geval zijn
 • Nicolaas Roeckens

  1 jaar geleden
  Super .. maar gaat dat niet teruggefloten worden… lukt nooit in geitewollesokke land belgie.. hopelijk denken ze wel aan diegenen die het medisch gezien niet mogen!!!
 • Carin Desmet

  1 jaar geleden
  Schandalig en wetende deze vacins geen vacins ziijn enkel een soort medicatie om ziekenhuis te ontlasten. Deze vacins tasten u immuniteit aan waar later bij andere infectie bepaalde organen zullen falen. Waarom gezonde kinderen met deze brol in spuiten.
 • Jos Verhaeg

  1 jaar geleden
  Kindergeld afnemen van dit soort ouders. Willen alle voordelen van onze maatschappij maar denken enkel aan hun eigen. Indien ze geen vaccinatie willen sluiten ze zichzelf buiten de maatschappij. Niet enkel rechten maar ook MORELE PLICHTEN
 1. Topexperten over plotse stijging coronacijfers: “Niet dramatisch, maar Brussel sleurt de rest van het land mee”
  PREMIUM

  Topexper­ten over plotse stijging coronacij­fers: “Niet dramatisch, maar Brussel sleurt de rest van het land mee”

  Moeten we ons ongerust maken nu de coronacijfers weer stijgen? Het aantal besmettingen neemt toe met 10%, het aantal patiënten op intensieve zorg zelfs met 15%. Komt het gevaar uit Brussel, waar de vaccinatie achterloopt? Of van de jongeren, die het virus vaak meebrengen van op reis? Epidemioloog Boudewijn Catry en biostatisticus Geert Molenberghs duiken in de statistieken en doen vijf opmerkelijke vaststellingen. Ze blikken ook vooruit. “We mogen niet te snel denken dat het gedaan is”. “Maar we kunnen evenmin blijven testen opleggen aan asymptomatische gevaccineerde mensen”.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 3. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.