Franse leerlingen bekijken de uitslagen van hun eindexamen aan een middelbare school in Parijs.
Volledig scherm
Franse leerlingen bekijken de uitslagen van hun eindexamen aan een middelbare school in Parijs. © AFP

Frankrijk stuurt niet-gevaccineerde kinderen bij een besmetting in de klas van school

Franse kinderen die niet gevaccineerd zijn, worden vanaf september naar huis gestuurd als er in de klas een coronabesmetting is. Leerlingen die wel gevaccineerd zijn, mogen gewoon blijven.  “Dit is vanzelfsprekend een stevige aansporing om zich te laten vaccineren”, benadrukt minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer. Eerder had president Emmanuel Macron ook al gehamerd op het belang van vaccinatie om de pandemie tegen te gaan.

17 reacties

 • Martine De Pelseneir

  2 maanden geleden
  Blijf van onze kinderen af
 • Regina Blanckaert

  2 maanden geleden
  Snappen die niet hoe meer dwang hoe meer er afhaken zou bij mij zeker het geval zijn
 • Nicolaas Roeckens

  2 maanden geleden
  Super .. maar gaat dat niet teruggefloten worden… lukt nooit in geitewollesokke land belgie.. hopelijk denken ze wel aan diegenen die het medisch gezien niet mogen!!!
 • Carin Desmet

  2 maanden geleden
  Schandalig en wetende deze vacins geen vacins ziijn enkel een soort medicatie om ziekenhuis te ontlasten. Deze vacins tasten u immuniteit aan waar later bij andere infectie bepaalde organen zullen falen. Waarom gezonde kinderen met deze brol in spuiten.
 • Jos Verhaeg

  2 maanden geleden
  Kindergeld afnemen van dit soort ouders. Willen alle voordelen van onze maatschappij maar denken enkel aan hun eigen. Indien ze geen vaccinatie willen sluiten ze zichzelf buiten de maatschappij. Niet enkel rechten maar ook MORELE PLICHTEN