De Franse premier Jean Castex
Volledig scherm
De Franse premier Jean Castex © EPA

Frankrijk sluit vanaf zondag grenzen voor reizigers van buiten EU

Frankrijk sluit vanaf zondag middernacht zijn grenzen voor alle reizigers die niet vanuit de Europese Unie komen. Dat heeft premier Jean Castex aangekondigd. 

 1. Dow-Jones voor het eerst boven de 35.000 punten

  Dow-Jones voor het eerst boven de 35.000 punten

  Alle drie de grote beursgraadmeters in New York zijn vrijdag op records gesloten. Beleggers waren optimistisch gestemd omdat bedrijven deze cijferperiode over het algemeen goede resultaten overleggen. Ze lieten hun stemming zelfs niet verpesten door een wat tegenvallend cijfer over de bedrijvigheid van de Amerikaanse dienstensector of het toenemende aantal coronabesmettingen in veel landen door de Deltavariant van het coronavirus. De Dow-Jonesindex ging voor het eerst boven de 35.000 punten.
 2. Zo hevig houdt nieuwe variant huis in Zuid-Afrika: “Mensen sterven in hun wagen terwijl ze wachten aan spoed”
  PREMIUM

  Zo hevig houdt nieuwe variant huis in Zuid-Afri­ka: “Mensen sterven in hun wagen terwijl ze wachten aan spoed”

  Zuid-Afrika wás al zwaar getroffen door het coronavirus en nu wordt het land overspoeld door de nieuwe, besmettelijker variant die er eind vorig jaar voor het eerst werd ontdekt. Die zou volgens experts al goed zijn voor meer dan 90 procent van de nieuwe gevallen. Artsen ter plaatse getuigen over vreselijke toestanden die ze in de overvolle ziekenhuizen zien. “Het is als een oorlogssituatie", aldus de Vlaamse arts Gilles Van Cutsem.