Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AP

Frankrijk repatrieert 35 minderjarigen en 16 moeders uit Syrische kampen

Frankrijk heeft vandaag 35 minderjarigen en 16 moeders gerepatrieerd die sinds de val van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) vastzaten in jihadistische gevangenenkampen in Syrië. Dat heeft het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken bekendgemaakt.

 1. Amerikaans onderzoek ontdekt afwijkingen in immuunsysteem long Covidpatiënten

  Amerikaans onderzoek ontdekt afwijkin­gen in immuunsys­teem long Covidpa­tiën­ten

  Maar liefst één op de acht mensen die besmet raken met het coronavirus houdt daar langdurige klachten of long covid aan over, bleek begin deze maand uit een grootschalig bevolkingsonderzoek in Nederland. Amerikaanse onderzoekers ontdekten afwijkingen in het immuunsysteem van deze long Covidpatiënten, zoals een tekort aan het stresshormoon cortisol. Het onderzoek zou een doorbraak kunnen betekenen in verder onderzoek naar mogelijke behandelingen van de ziekte.
 2. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
  Jobat

  Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

  Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.