Archiefbeeld van vrouwen en een kind in het al Hol-kamp waar familieleden van Syriëstrijders worden vastgehouden.
Volledig scherm
Archiefbeeld van vrouwen en een kind in het al Hol-kamp waar familieleden van Syriëstrijders worden vastgehouden. © AFP

Frankrijk repatrieert 15 vrouwen en 32 kinderen uit Syrië

Frankrijk heeft dinsdag onder druk van internationale organisaties en verschillende families 15 vrouwen en 32 kinderen gerepatrieerd uit gevangenenkampen in het noordoosten van Syrië, aldus het Franse ministerie van Buitenlandse Zaken, die de operatie leidde.

 1. “Alle Belgische IS-vrouwen en kinderen die in aanmerking kwamen, zijn gerepatrieerd”

  “Alle Belgische IS-vrou­wen en kinderen die in aanmerking kwamen, zijn gerepatri­eerd”

  Alle Belgische IS-vrouwen en kinderen die in aanmerking kwamen om gerepatrieerd te worden uit kampen in Syrië, zijn naar België overgebracht. Dat heeft federaal procureur Frédéric Van Leeuw op een persconferentie gemeld. Afgelopen nacht is op de militaire luchthaven van Melsbroek een vlucht met zes vrouwen en zestien kinderen geland, die allemaal afkomstig waren uit het kamp Al-Roj. In dat kamp zitten geen vrouwen of kinderen meer die gerepatrieerd kunnen worden.
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).
 2. 1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij
  Gouden Cross

  1+1 actie: schrijf voor de start van het WK veldrijden een Gouden Cross-ploeg in en krijg er een gratis team bij

  Komend weekend vindt de apotheose van het veldritseizoen plaats. In het Nederlandse Hoogerheide strijden de renners om de felbegeerde regenboogtrui. Met de Gouden Cross kan je jouw eigen droomploeg samenstellen en zo prachtige prijzen scoren. Schrijf je voor de start van de wedstrijd bij de beloften (zaterdag 4 februari om 13 uur, red.) een ploeg in, krijg je er zelfs een gratis team bij.
 3. Weduwe van Bataclan-terrorist naar Frankrijk gerepatrieerd, ze dreigde eerder om “ongelovigen af te slachten”

  Weduwe van Bata­clan-terrorist naar Frankrijk gerepatri­eerd, ze dreigde eerder om “ongelovi­gen af te slachten”

  De weduwe van Samy Amimour, één van de drie terroristen die in november 2015 een bloedbad aanrichtten in de Bataclan, is naar Frankrijk gerepatrieerd. Dat gebeurde afgelopen zomer, toen zestien vrouwen uit Syrië naar Frankrijk zijn gehaald, zo vernam het Franse persagentschap AFP van bronnen dicht bij het dossier. Al deze vrouwen werden in Frankrijk aangeklaagd en in voorlopige hechtenis geplaatst.