De torenspits ging in april 2019 mee in vlammen op.
Volledig scherm
De torenspits ging in april 2019 mee in vlammen op. © EPA

Frankrijk op zoek naar honderden eeuwenoude eiken om torenspits Notre-Dame opnieuw te bouwen

In Frankrijk zijn experts aan een bijzondere zoektocht begonnen: om de torenspits van de Parijse Notre-Dame-kathedraal herop te bouwen zijn naar schatting een duizendtal eiken van 150 tot 200 jaar oud nodig. Die moeten tegen het einde van de maand maart gevonden en gekapt zijn, om ze daarna voldoende tijd te geven om te drogen.

18 reacties

 • OZZY DHONDT

  2 weken geleden
  Dit is heel milieuvriendelijk om wat oude brol te herstellen. En dan de mensen beboeten omdat ze wat twijgen verbranden.
 • Christine Laevers

  2 weken geleden
  1000 eiken tussen de 100 en 200 jaar oud is voor Frankrijk iets kleins. Het bos Fontainebleau alleen al is 28.000 hectaren. Dat hout gaat minstens 600 jaar mee. Maak uw rekening. Eiken planten zit in Frankrijk trouwens in de lift : eiken en truffels ? 800 euro /kg voor goede truffels? Truffel-labo's en eiken-labo's. Nôtre-Dame = Victor Hugo en veel meer = Frankrijk.
 • werner humblé

  2 weken geleden
  Breek die ouwen boel af waar en zet daar winkelcentrum of zoiets
 • djeepie huybrechts

  2 weken geleden
  Op allerhande manieren zal er veel geld aan vele vingers blijven plakken ook ivm die eeuwenoude bomen en dit allemaal ter ere van religieus bijgeloof.Bijgeloof he.
 • Agnes Desmet

  2 weken geleden
  Dat men vroeger bomen kapte om te bouwen, ok, maar nu? Laat die oude bomen gewoon staan en zoek een minder brandbaar alternatief. De natuur zal hen dankbaar zijn, de natuur is nog altijd echter dan religie met zijn onzichtbare en onvindbare dominante wezens.
 1. Miljoenenstad in Nieuw-Zeeland 7 dagen in lockdown na ontdekking van één nieuwe coronabesmetting met onbekende oorsprong
  39

  Miljoenen­stad in Nieuw-Zee­land 7 dagen in lockdown na ontdekking van één nieuwe coronabe­smet­ting met onbekende oorsprong

  Voor wie met enige afgunst de reportage over de Vlaamse DJ Netsky las, die in Nieuw-Zeeland weer voor volle zalen optreedt omdat het coronavirus er onder controle is: ook daar blijkt de crisis toch nog lang niet voorbij. Auckland - de grootste stad van het land - gaat opnieuw in lockdown na de ontdekking van één nieuwe besmetting met onbekende oorsprong.
 1. Deze hond snuffelt naar coronabesmettingen op de luchthaven
  Play

  Deze hond snuffelt naar coronabe­smet­tin­gen op de luchthaven

 2. Gefrustreerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugddienst Tessenderlo
  Play

  Gefrus­treerd door corona? Reageer je af in de Rage Room van jeugd­dienst Tessender­lo