Een tekst op een muur in Parijs: 'zij verlaat hem, hij doodt haar', die huiselijk geweld of partnergeweld aan de kaak stelt. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Een tekst op een muur in Parijs: 'zij verlaat hem, hij doodt haar', die huiselijk geweld of partnergeweld aan de kaak stelt. Archiefbeeld. © AFP

Frankrijk maakt prioriteit van aanpak huiselijk geweld

De Franse regering gaat meer doen om huiselijk geweld aan te pakken. Dat heeft de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin zondag in de pers gezegd. Zo zullen in de toekomst aangiften van huiselijk geweld voorrang krijgen op alle andere zaken, aldus de minister aan de krant Le Parisien. Daarnaast krijgt elk politiekantoor een agent toegewezen die gespecialiseerd is in de materie.

  1. “Ik dacht dat ik zou sterven door de man van wie ik hield”: hoe Pamela Anderson na alle schandalen de rust terugvond
    PREMIUM
    Celebrities

    “Ik dacht dat ik zou sterven door de man van wie ik hield”: hoe Pamela Anderson na alle schandalen de rust terugvond

    Ze was hét sekssymbool van de jaren negentig en kende een onstuimig leven, dus hoeft het niet te verwonderen dat er een tv-reeks over Pamela Anderson (53) in de maak is. Maar de Canadese is meer dan de ‘Baywatch’-babe met de indrukwekkende boezem die ettelijke venten versleet, hepatitis C opliep en serieus aan de drugs zat. De blondine lijkt nu eindelijk rust gevonden te hebben in haar thuisland, al heeft ze dat met scha en schande moeten leren. “Het hele rocksterren-gebeuren werd erg destructief. Ik wist niet meer wat ik deed.”