Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © REUTERS

Frankrijk maakt einde aan gratis coronatests voor niet-gevaccineerden

Vanaf vandaag kunnen niet-gevaccineerde inwoners van Frankrijk geen gratis coronatest meer laten afnemen. De beslissing is een nieuwe poging van de Franse regering om weigeraars aan te moedigen om zich toch te laten inenten en tegelijk de rekening voor de overheid te verlagen. Tot nu toe waren de tests in het land voor iedereen gratis, maar volgens de regering zijn coronatests geen alternatief voor vaccinaties, zeker nu iedereen erg gemakkelijk een prik kan laten zetten.  

  1. Wereldgezondheidsorganisatie raadt alle zestigplussers aan om reis uit te stellen - Van Ranst: “Heel hard advies”
    Play

    Wereldge­zond­heids­or­ga­ni­sa­tie raadt alle zestigplus­sers aan om reis uit te stellen - Van Ranst: “Heel hard advies”

    Mensen boven de 60 zouden hun reisplannen maar even in de ijskast moeten zetten om niet te worden blootgesteld aan de risico’s die de omikronvariant met zich meebrengt, stelt de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Die herhaalt wel dat algemene reisverboden niet zinvol zijn om de verspreiding van het al dan niet gemuteerde virus tegen te houden. Viroloog Marc Van Ranst reageert verbaasd. “Dit is een zeer hard advies,” klinkt het bij HLN LIVE.