Franse soldaten in Algerije op 17 mei 1956.
Volledig scherm
Franse soldaten in Algerije op 17 mei 1956. © AFP

Frankrijk maakt archieven over Algerijnse oorlog openbaar

Frankrijk heeft de archieven met betrekking tot gerechtelijke en politionele onderzoeken over de Algerijnse oorlog (1954-1962) openbaar gemaakt. Dat blijkt donderdag uit het Franse staatsblad. Normaal worden de archieven pas na 75 jaar publiek gemaakt, maar nu gebeurt dat dus een stuk eerder.

1 reactie

 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Tijdens een oorlog worden er altijd wandaden gepleegd.
 1. Italiaanse privacywaakhond blokkeert AI-systeem ChatGPT

  Italiaanse privacy­waak­hond blokkeert AI-sys­teem ChatGPT

  AI-systeem ChatGPT wordt voorlopig verboden in Italië. Volgens de Italiaanse privacytoezichthouder Garante per la Protezione dei Dati Personali (GPDP) houdt OpenAI, het bedrijf achter het systeem, zich niet aan de regels voor vergaring van persoonsgegevens. Ook zijn er geen systemen om de leeftijd van minderjarigen te controleren en legt het bedrijf niet goed uit aan gebruikers welke persoonlijke gegevens worden verzameld en wat er met die data gebeurt.
 2. Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1
  Gouden Formule 1
  9

  Tweestrijd bij Red Bull? Of toch die gouwe ouwe Alonso? Bewijs dat jij dé racekenner bent en registreer je team nu voor de Gouden Formule 1

  De eerste twee GP’s van het nieuwe F1-seizoen zitten er intussen al even op. En zo ook de eerste speeldag van de Gouden Formule 1. Betekent dit dat jij te laat bent om jouw droomteam nog in te schrijven? Neen hoor, helemaal niet: ga aan de slag voor de volgende GP in Australië (en de rest van het seizoen) en scoor nog steeds prachtige prijzen.