AP
Volledig scherm
© AP

"Frankrijk leent Tapijt van Bayeux uit aan Groot-Brittannië"

Frankrijk gaat het Tapijt van Bayeux uitlenen aan Groot-Brittannië. De Franse president Emmanuel Macron heeft het licht op groen gezet dat het beroemde borduurwerk voor het eerst in 950 jaar het land verlaat. Dat schrijft The Guardian. Vanuit het Elysée luidt het dat een uitlening wordt "overwogen", maar "niet voor 2020."

0 reacties

 1. Man redt met blote handen 9 mijnwerkers die vastzitten in goudmijn

  Man redt met blote handen 9 mijnwer­kers die vastzitten in goudmijn

  In Congo zijn er negen mijnwerkers gered nadat een goudmijn instortte na een hevige regenbui. Beelden tonen hoe een man met blote handen zijn collega’s bevrijdt. De beelden gaan viraal op sociale media waar iedereen de man een held noemt omdat de mijnwerker zijn leven op het spel zette om zijn collega’s te redden. Er komen in Congo wel vaker mijnongelukken voor door een gebrek aan veiligheidsprocedures en de juiste uitrusting.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.