De strijd lijkt uitzichtloos, en zelfs de brandweer buigt dan het hoofd.
Volledig scherm
PREMIUM
De strijd lijkt uitzichtloos, en zelfs de brandweer buigt dan het hoofd. © REUTERS

Frankrijk krijgt vuur maar niet onder controle: zelfs vanuit de ruimte zie je Franse bosbranden

Frankrijk blijft in de ban van verwoestende bosbranden. Sinds begin dit jaar werd al meer dan 50.000 hectare natuurgebied in het land in de as gelegd. Momenteel is een ‘monsterlijke’ brand aan de gang ten zuiden van Bordeaux. De voorbije dagen gingen daar alleen al 7.400 hectare bosgebied (het equivalent van 11.000 voetbalvelden) in vlammen op. 10.000 bewoners zijn op de vlucht.

 1. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.