Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © AFP

Frankrijk kondigt nieuwe maatregelen aan om geweld tegen vrouwen tegen te gaan

Gérald Darmanin, de Franse minister van Binnenlandse Zaken, heeft een nieuw plan aangekondigd om geweld tegen vrouwen tegen te gaan. Zo zou het makkelijker worden om klacht in te dienen voor huiselijk geweld of verkrachting. De nieuwe maatregelen komen er als reactie op getuigenissen van slachtoffers over hoe slecht ze werden behandeld door de politie tijdens hun aangifte.

  1. Drukte op luchthaven Kaapstad na nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavariant: “Alles achtergelaten om zo snel mogelijk het vliegtuig te kunnen nemen”
    Play

    Drukte op luchthaven Kaapstad na nieuwe Zuid-Afrikaanse coronavari­ant: “Alles achtergela­ten om zo snel mogelijk het vliegtuig te kunnen nemen”

    Op de luchthaven van Kaapstad is het vrijdag heel druk geworden. Verschillende reizigers proberen zo snel mogelijk het land te verlaten, omdat ze vrezen voor een nieuwe lockdown. Nu er een nieuwe coronavariant uit zuidelijk Afrika rondgaat, nemen verschillende Europese landen al extra maatregelen. Een van de reizigers vertelt dat ze “alles achterliet om zo snel mogelijk het vliegtuig richting haar familie te kunnen nemen.”