Frankrijk is voor 70 procent van zijn elektriciteitsbevoorrading afhankelijk van kernenergie.
Volledig scherm
Frankrijk is voor 70 procent van zijn elektriciteitsbevoorrading afhankelijk van kernenergie. © REUTERS

Frankrijk houdt rekening met "kleine stroomonderbrekingen" deze winter

In Frankrijk kunnen er deze winter, bij erg koude temperaturen, mogelijk kleine stroomonderbrekingen zijn. Een heuse black-out wordt niet verwacht. Dat verklaarde de Franse minister van Ecologische Transitie Barbara Pompili. Door de coronapandemie verliep het onderhoud van de kerncentrales bij onze zuiderburen vertraging op, luidt de verklaring. 

7 reacties

 • Marc Baeyens

  8 maanden geleden
  Wij gaan een catastrofe tegemoet met deze rood-groene coalitie die de kerncentrales onmiddellijk wil sluiten.
 • Gert Van Bunderen

  8 maanden geleden
  Dit is een voorteken van wat ons te wachten staat als men de kerncentrales sluit en er geen nieuwe bij komen. Groene stroom is in de toekomst mogelijk maar de eerstkomende 20 jaar nog niet. Daarnaast is er het problemen met de klimaatopwarming en de CO2 uitstoot als men doet wat de groenen van plan zijn betekent dit een enorme toename van CO2 uitstoot door gascentrales en god behoede ons kolencentrales.
 • Geert Tamsyn

  8 maanden geleden
  Dat komt ervan als je al je eieren in de mand van de kernenergie legt. Kernenergie zorgt door de enorme investeringen en de niet-schaalbare productie voor een gevaarlijk grote concentratie van de productie.
 • Carlo Verstappen

  8 maanden geleden
  En deze regering met groen wil hier de kerncentrales dicht. Ze zegt wel als het licht uitgaat ze haar verantwoordelijkheid niet zal ontlopen, wat gaat ze doen? kaarsen uitdelen? Een groene minister op energie is denk ik niet de beste gok.
 • Pierre Van den Wijngaert

  8 maanden geleden
  Gelukkig heeft de vorige Zweedse regering een verbinding gemaakt met England zodat we daar nu ook groene stroom uit hun kerncentrales kunnen krijgen als er te veel is.Natuurlijk kunnen we nu ook beroep doen op de bruinkool en kolencentrales van Duitsland voor onze groene stroom als er teveel is natuurlijk?dus als,als in orde is geen paniek??