Onder meer de voormalige president Nicolas Sarkozy brengt hulde aan de gedode docent.
Volledig scherm
Onder meer de voormalige president Nicolas Sarkozy brengt hulde aan de gedode docent. © REUTERS

Frankrijk herdenkt moord op leraar die Mohammed-cartoons toonde

In Frankrijk is stilgestaan bij de moord op leraar Samuel Paty, die een jaar geleden is onthoofd door een moslimextremist. Premier Jean Castex onthulde in het bijzijn van nabestaanden een gedenkplaat voor Paty bij het ministerie van Onderwijs.

3 reacties

 • Luigi Driussi

  2 maanden geleden
  Mooi stukje theater…en wat hebben ze eraan gedaan om dit te voorkomen in de toekomst…juist niks…bende hypocrieten…
 • stefan crama

  2 maanden geleden
  En wat is er intussen veranderd, niets inderdaad.
 • Bart Vandevelde

  2 maanden geleden
  Als je die man wil eren, moet je geen beeld van hem tonen, maar de mohammedcartoons die hij heeft getoond moeten overal duidelijk zichtbaar worden tentoongesteld, zodat niemand kan verloochenen waarom die man is vermoord.
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.
 2. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.
 1. Lale Gül schreef een beklijvend boek over haar strenge islamitische opvoeding: “Mijn familie is er niet blij mee, maar het is wel zoals ik het heb beleefd”
  PREMIUM
  Literatuur

  Lale Gül schreef een beklijvend boek over haar strenge islamiti­sche opvoeding: “Mijn familie is er niet blij mee, maar het is wel zoals ik het heb beleefd”

  De multiculturele samenleving blijkt minder evident te zijn dan sommigen in gedachten hadden. Iemand die het kan weten is de Nederlandse Lale Gül (23), die in een streng islamitisch milieu is opgegroeid, maar daar nu afstand van genomen heeft. Ze schreef er met ‘Ik ga leven’ een beklijvend boek over. Dat wordt haar niet door iedereen in dank afgenomen. “Zulke extreme reacties had ik niet verwacht”, klinkt het in Primo.
 2. “Waar is de rest gebleven?” Kerstboom op Trafalgar Square in Londen, cadeautje van Noorwegen, valt niet bij iedereen in de smaak
  6

  “Waar is de rest gebleven?” Kerstboom op Trafalgar Square in Londen, cadeautje van Noorwegen, valt niet bij iedereen in de smaak

  Elk jaar sinds 1947 al schenkt Noorwegen, meer specifiek de stad Oslo, een kerstboom aan het Verenigd Koninkrijk: een prachtboom voor op Trafalgar Square in Londen als gebaar om de Britten dankbaarheid te tonen voor hun bondgenootschap tijdens de Tweede Wereldoorlog. Een prachtige traditie, die solidariteit en vriendschap symboliseert. Maar dit jaar leek de vriendschap volgens sommige Londenaars toch niet zo heel groot. Op sociale media wordt gelachen met de ‘halfdode’ kerstboom die de Noren de Britten hebben geschonken.
 3. ANALYSE. Een aanslag zoals die in Noorwegen bewijst dat strijd tegen terreur succesvol is
  PREMIUM

  ANALYSE. Een aanslag zoals die in Noorwegen bewijst dat strijd tegen terreur succesvol is

  Een dader die op eigen houtje handelt, amateuristische middelen gebruikt en minstens voor een deel gedreven lijkt door psychologische problemen. Dat is waar het terrorisme dezer dagen van leeft. Groots opgezette aanslagcomplotten lijken achterwege te blijven. Vergis je niet: de pogingen zijn er nog wel. Uit jihadistische en nu ook uit extreem-rechtse hoek. Maar de strijd tegen terreur is zo succesvol dat die allemaal worden verijdeld. Voorlopig dan toch.