Het Franse vrachtschip met meer dan duizend ton hulpgoederen voor Oekraïne (27/09/2022).
Volledig scherm
Het Franse vrachtschip met meer dan duizend ton hulpgoederen voor Oekraïne (27/09/2022). © AFP

Frankrijk en Verenigde Staten maken opnieuw hulpgoederen vrij voor Oekraïne

Zowel Frankrijk als de Verenigde Staten hebben opnieuw hulpmiddelen vrijgemaakt voor Oekraïne. Vanuit Marseille is een vrachtschip met meer dan duizend ton hulpgoederen naar Oekraïne vertrokken. Het is het grootste humanitaire transport van Frankrijk sinds het Russische leger buurland Oekraïne eind februari binnenviel. De Verenigde Staten kondigden nog eens 1,1 miljard dollar militaire hulp aan Oekraïne aan, in de vorm van wapenbestellingen bij de Amerikaanse defensie-industrie.

 1. PayPal verliest een belangrijke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een kredietkaart?
  Spaargids.be

  PayPal verliest een belangrij­ke troef: welke voordelen heeft het nog? En kies je beter voor betalen met een krediet­kaart?

  Het betaalplatform PayPal stopt met het vergoeden van retourkosten. Een vergoeding daarvoor indienen is dus niet langer mogelijk. PayPal verliest daarmee een grote troef in vergelijking met andere betaaldiensten. Op welk vlak verschilt het dan nog van een kredietkaart? En hoe populair is PayPal in België eigenlijk? Spaargids.be maakt de analyse.
 2. Onze oorlogsjournalist Robin Ramaekers in ijskoude Cherson: “Het is hier vooral overleven en hoe harder het kwik zakt, hoe zwaarder dat wordt”
  Play

  Onze oorlogs­jour­na­list Robin Ramaekers in ijskoude Cherson: “Het is hier vooral overleven en hoe harder het kwik zakt, hoe zwaarder dat wordt”

  “Rusland probeert om de winterse kou tegen de mensen te gebruiken”, dat zegt Oekraïens president Zelensky in een videoboodschap. Twee weken geleden viel de eerste sneeuw in Oekraïne. Op veel plaatsen gaan de temperaturen onder nul. De systematische beschietingen van energiecentrales zetten grote stukken van het land geregeld zonder stroom en warmte. Hoe harder het kwik zakt, hoe zwaarder dat gaat wegen voor de bevolking.