Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © EPA

Frankrijk eist coronatest van maximaal 24 uur oud voor reizigers uit reeks Europese landen

Wie vanuit Cyprus, Griekenland, Nederland, Portugal, Spanje of het Verenigd Koninkrijk naar Frankrijk wil reizen en niet gevaccineerd is, zal een coronatest van maximaal 24 uur oud moeten kunnen voorleggen. Dat heeft de Franse premier Jean Castex aangekondigd. België staat niet in de lijst.

48 reacties

 • Emi Hergersberg

  5 maanden geleden
  Het is geen verplichting om naar Frankrijk te reizen :-) Ben benieuwd hoelang de situatie standhoudt.
 • Wies Haart

  5 maanden geleden
  En toch is er een manier om niet gevaccineerd te zijn en gezond te blijven. De wereld is mijn bubbel.
 • Sam Bedfort

  5 maanden geleden
  Er komen honderdduizenden mensen aan het betogen in Frankrijk, maar onze journaals blijken het als bij wonder niet op te pikken.
 • werner vanhoutte

  5 maanden geleden
  De landen waar de verplichting geldt bewijzen alleen dat ze falen in hun beleid . Frankrijk met een bevolking van 65 miljoen inwoners heeft nu een vaccinatiegraad van 40,4 procent ( 27,1 miljoen gevaccineerd ) Griekenland : 10.717.516 inwoners- 41,8 % -4,49 miljoen gevaccineerd . Het is inderdaad correct , zoals de heer De Volder aangeeft correct dat de besmettingen meer stijgen binnen de gevaccineerde groep. Het virus muteert verder omdat de vaccins geen volledige bescherming kunnen bieden.
 • Roger De Volder

  5 maanden geleden
  In Israel is er net een publicatie uit die aangeeft dat als je kijkt naar de gevaccineerde of die gewoon het virus hebben doorgemaakt zonder vaccin, dat de gevaccineerde 40% een tweede infectie doormaken en van die op natuurlijke wijze de infectie hebben doorgemaakt er maar 1% geïnfecteerd raakt met de delta variant ... het virus zal maar verdwijnen als dus iedereen de ziekte doormaakt. Vaccinatie voorkomt dat de kwetsbaren doodgaan, maar het virus zal door heel de populatie moeten gaan.
 1. Memorabele bankroven en spectaculaire diefstallen: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streamingland
  Streamz

  Memorabele bankroven en spectacu­lai­re diefstal­len: dit zijn de strafste kraakfilms-en series uit streaming­land

  Streamz blaast het heistgenre nieuw leven in met de grootste bankroof aller tijden in ‘De kraak’, een nieuwe misdaadserie van eigen kweek. Wij doen alvast onze duit in het zakje en bundelen de meest memorabele overvallen, diefstallen en roven uit de filmgeschiedenis voor je samen in onze Kijkgids. In de aanbieding: vier weduwes onder druk in ‘Widows’ (YouTube/Apple TV) en de perfecte bankoverval (‘Inside Man’), een hattrick in Las Vegas (‘Ocean’s Eleven’) en buitenbeentje ‘Inception’ op Netflix.