De Franse premier Jean Castex spreekt tijdens een persconferentie over de huidige strategie van de regering voor de aanhoudende Covid-19 pandemie in Parijs.
Volledig scherm
De Franse premier Jean Castex spreekt tijdens een persconferentie over de huidige strategie van de regering voor de aanhoudende Covid-19 pandemie in Parijs. © AFP

Frankrijk dreigt meer departementen op slot te doen na forse stijging coronagevallen

Frankrijk dreigt meer gebieden, waaronder hoofdstad Parijs, op slot te doen na een forse stijging van het aantal nieuwe coronabesmettingen. Volgens de Franse premier Jean Castex is de situatie de laatste dagen zodanig verslechterd dat in twintig departementen extra maatregelen nodig kunnen worden. “Het virus wint sinds een week weer terrein.”

 1. Ziekenhuizen zijn vierkant tégen versoepelingen: “Hier is de derde golf al begonnen”
  PREMIUM

  Ziekenhui­zen zijn vierkant tégen versoepe­lin­gen: “Hier is de derde golf al begonnen”

  Met alweer een nieuw overlegcomité voor de boeg, klinkt de roep om versoepelingen luid. Een grotere bubbel? Weer vlotter reizen? Meer rek op de avondklok? In de ziekenhuizen, waar het nu elke dag drukker wordt, houden ze het hart vast. Marc Noppen, CEO van het UZ Brussel, intensivist Geert Meyfroidt (UZ Leuven) en longarts Eva Van Braeckel (UZ Gent) leggen uit waarom het volgens hen absoluut (nog) niet kan. “Elke versoepeling is er op dit moment één te veel.”
 2. Je autoverzekering sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Je autoverze­ke­ring sneller opzeggen, is het binnenkort mogelijk?

  Een autoverzekering jarenlang bij dezelfde verzekeraar houden? Veel mensen doen het. Zelfs bij de aankoop van een nieuwe wagen stappen velen gewoontegetrouw naar hun eigen verzekeraar voor een nieuw voorstel. De strenge regeling om een contract over te dragen naar een andere verzekeraar schrikt af. Maar daar brengt een nieuw wetsvoorstel binnenkort misschien verandering in. Independer.be legt uit hoe je je autoverzekering kan overdragen en wat er in de toekomst zou kunnen veranderen.
 1. Camping Coppens: Monique, Beau en Nora gaan voor het eerst in Zweden schaatsen
  Play

  Camping Coppens: Monique, Beau en Nora gaan voor het eerst in Zweden schaatsen

 2. Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York
  Play

  Volg samen met Sven Ornelis en stadsgids Patrick een culinaire tour in New York