De Franse minister van Begroting Gérald Darmanin.
Volledig scherm
De Franse minister van Begroting Gérald Darmanin. © AFP

Frankrijk beperkt banenverlies in openbare sector tot 85.000

De Franse overheid wil flink snoeien in het aantal overheidsjobs. Hoewel president  Emmanuel Macron aanvankelijk een doel van 120.000 jobs voor ogen had, is nu beslist om dat aantal terug te schroeven. Tegen 2022 moeten er 85.000 openbare banen verdwijnen. Dat deelt minister van Begroting Gérald Darmanin mee in een interview dat vandaag in verscheidene regionale kranten wordt gepubliceerd.

  1. Ex-president Barack Obama vernietigend voor opvolger Trump in eerste grote campagnespeech: “Komende dagen zullen onze toekomst voor tientallen jaren bepalen”

    Ex-president Barack Obama vernieti­gend voor opvolger Trump in eerste grote campagne­speech: “Komende dagen zullen onze toekomst voor tientallen jaren bepalen”

    De Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft zijn landgenoten in een toespraak voor een Democratische verkiezingsrally in de strijdstaat Pennsylvania opgeroepen om zoveel mogelijk vroegtijdig te gaan stemmen. Hij prees zijn voormalige vicepresident Joe Biden aan als iemand die opkomt voor de werkende Amerikanen en haalde hard uit naar zittend president Donald Trump, die volgens Obama niet bereid is om zich in te spannen voor het presidentiële ambt.