Een chirurge uit Texas toont het verschil aan tussen de longen van een roker (links) en die van een coronapatiënt (rechts).
Volledig scherm
Een chirurge uit Texas toont het verschil aan tussen de longen van een roker (links) en die van een coronapatiënt (rechts). © RV

Foto’s tonen schade aan longen na coronabesmetting: “Ziet er slechter uit dan rokerslongen”

Op röntgenfoto’s is duidelijk te zien welke schade het coronavirus kan aanrichten. Brittany Bankhead-Kendall, een traumachirurge uit Texas, deelt drie röntgenfoto’s om dit duidelijk te maken: een foto van de longen van een gezond persoon, van een roker en van een coronapatiënt. “De longen van iemand die besmet raakte met het coronavirus zien er slechter uit dan die van een roker”, vertelt Kendall. 

8 reacties

 • karin verwimp

  1 jaar geleden
  Dat is slechts een hypothese Catherine Mistiaen en nog helemaal niet bewezen door het Institut Pasteur. Andere onderzoeken zoals dat van China waar ze door hun langere ervaring met het virus al een eind verder staan in hun onderzoek, melden net het tegenovergestelde. Maar je reactie is wel typisch voor een roker. De verslaving leid er nu eenmaal toe dat je de waarheid niet wil zien maar klakkeloos alles geloofd dat een excuus is om maar niet te moeten stoppen.
 • Catherine Mistiaen

  1 jaar geleden
  Het is uit cijfers gebleken en gepubliceerd, dat er niet veel, maar wéinig rokers zijn onder de coronapatiënten. Nicotine schijnt een beschermende werking te hebben. Maar ja, maak dàt de ganzen wijs, natuurlijk.
 • Tonny Vantstad

  1 jaar geleden
  Slechter ? Ja... Erger...? Ja... Maar stoppen met roken ? Ben je gek ?!? En zo is het ook met Corona : ze blijven shoppen/feesten en reizen... Ikke-ikke-ikke en de rest kan stikke...
 • Patrick Jonkers

  1 jaar geleden
  En toch verbieden ze het roken niet....het wordt sterk afgeraden...
 • Steven van Sas

  1 jaar geleden
  Als dit zoveel schade geeft, kunnen ze toch beter jonge mensen eerst vaccineren zodat die niet levenslang longproblemen houden ipv een 100jarige...
 1. Duitse jongen (8) na acht dagen levend teruggevonden in rioolput, maar mysterie rond zijn verdwijning blijft
  Play

  Duitse jongen (8) na acht dagen levend teruggevon­den in rioolput, maar mysterie rond zijn verdwij­ning blijft

  De achtjarige Joe uit Oldenburg in de Duitse deelstaat Nedersaksen zou acht dagen in een rioolput hebben gezeten. Een voorbijganger hoorde een “stil gejammer” en belde de politie, waarna de jongen ongedeerd werd aangetroffen. Het is een vermissingszaak die heel Duitsland in de ban hield, maar niet alle vragen zijn al beantwoord. Is er kwaad opzet in het spel of is Joe zelf in het rioolstelsel gekropen?
 2. "Wekelijks je gras maaien is achterhaald": expert verklapt hoe je je gazon verantwoord laat stralen
  Livios

  "Wekelijks je gras maaien is achter­haald": expert verklapt hoe je je gazon verant­woord laat stralen

  De lente is al even in het land en de gazons in Vlaamse tuinen groeien aan sneltempo. Tijd om de grasmaaier uit het tuinhuis te halen dus. Of niet, want de maand mei werd omgedoopt tot ‘Maai Mei Niet’-maand. Je gras even laten groeien is namelijk goed voor de biodiversiteit. Maai je het gazon liever toch? Of wil je alvast de eerste maaibeurt voorbereiden? Bouwsite Livios vroeg Bart Verelst van Groen Groeien om praktische maaitips.
 1. Zo snel zou het voorbij kunnen zijn voor Poetin en deze drie haviken houden we best in de gaten

  Zo snel zou het voorbij kunnen zijn voor Poetin en deze drie haviken houden we best in de gaten

  Voorlopig lijkt hij nog stevig in het zadel te zitten, maar de kansen zouden wel eens heel snel kunnen keren voor de Russische president Vladimir Poetin. Volgens verscheidene bronnen binnen de Amerikaanse inlichtingendiensten komt het gevaar van heel dichtbij en zijn er drie haviken in zijn directe omgeving die we best in de gaten houden. “Als ze besluiten dat ze van hem af willen, zullen ze plots, snel en dodelijk toeslaan”, klinkt het.