Op het beeld - voor haar dood - is te zien hoe Angel op de grond ligt en probeert dekking te zoeken.
Volledig scherm
Op het beeld - voor haar dood - is te zien hoe Angel op de grond ligt en probeert dekking te zoeken. © Reuters

Foto van tiener met slogan ‘Alles komt goed’ gaat viraal tijdens protesten in Myanmar, wat later krijgt ‘Angel’ kogel door het hoofd

De 19-jarige Angel nam deel aan de massale demonstraties tegen de staatsgreep in Myanmar. Veelbetekenend droeg ze een T-shirt met de slogan ‘Alles komt goed’. Maar dat het ook mis kon lopen, besefte ze evenzeer. Voor de start van de protestactie liet ze nog haar medische gegevens achter op sociale media, voor het geval dat. Wat later werd de tiener in koelen bloede doodgeschoten door de politie. Angel is het symbool geworden van de onverzettelijkheid van de oppositie én de vreselijke tragedie die zich afspeelt in Myanmar.

4 reacties

 • Ronald Rens

  1 maand geleden
  Ik ben er kin de jaren '90 geweest, Aung San Suu Kyi zat toen in huisarrest. Wie nog maar in de STRAAT durfde te komen waar ze werd vastgehouden, vloog dezelfde dag op een vlieg richting thuis. Alle hotels waren eigendom van hoge militairen, prachtig land met vriendelijke maar doodsbange mensen die alleen onder vier ogen over de toestand durfden spreken ( als ze je kenden ). Het land is economisch nog strategisch belangrijk, dus geen van de grote landen zal zich daar gaan moeien.
 • Koenraad Celis

  1 maand geleden
  Toen ik dit las, dacht ik... waar zijn mensen toch mee bezig. Het lijkt toch moeilijk te zijn om een beetje humaan en respectvol met elkaar om te gaan. Toch verlies ik de moed niet, want uiteindelijk wint het goede het van het kwade. Zo is het altijd geweest. Mag ik het met een Bijbelvers onderbouwen? Het Licht is sterker dan de duisternis. Of... een heel klein lichtje verdrijft het donker. Houd moed.
 • Rachel Janssens

  1 maand geleden
  En hier wordt er enkel geklaagd en gezeurd. Er is nog een hele wereld naast Corona. een wereld die vele malen erger is.
 • Louis Heyens

  1 maand geleden
  de VN, de EU, de VS en alle andere wereldleiders en organisaties roepen de militairen op om, net zoals in België met de corona, het "gezonde verstand" te gebruiken ... en daar zal het dan ook weer bij blijven want het is een "ver van mijn bed" gebeuren. Veel moed aan de betogers en mijn innige deelneming aan alle familieleden van de slachtoffers
 1. De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee
  Play

  De Titanic, maar dan heel anders: overbelast schip breekt in twee

 2. Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen
  Play

  Honden richten ravage aan en kunnen niet wachten om het aan hun baasje te tonen