Saki voor en na
Volledig scherm
Saki voor en na © Google Street View / AP

“Foto's tonen verwoeste vliegtuigen op Russisch militair vliegveld op de Krim”

Door de explosies dinsdag op een Russisch militair vliegveld op de Krim zouden zeker acht gevechtsvliegtuigen verwoest zijn. Een analyse van satellietfoto's door de Amerikaanse krant ‘The New York Times’ ontkracht de officiële Russische lezing dat munitie is ontploft en dat er geen militair materieel beschadigd is.

 1. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.
 2. ANALYSE. De grootste overwinning van Oekraïne? Dat de Russen hen nu ook op de Krim moeten vrezen
  PREMIUM

  ANALYSE. De grootste overwin­ning van Oekraïne? Dat de Russen hen nu ook op de Krim moeten vrezen

  Een Oekraïense aanval op een vliegbasis op de Krim lijkt de slagkracht van de Russen danig te hebben verzwakt. De schade kan oplopen tot 1 miljard euro en helpt het offensief van Kiev in het zuiden. De grootste zege is dat er Russen moeten vluchten uit gebied dat zij al lang als het hunne beschouwden. Maar de vrees bestaat ook wel dat Moskou hard terug zal slaan en zelfs de Oekraïense hoofdstad Kiev weer een toneel van bloedvergieten wordt.