Een jacht van de Russische miljardair Roman Abramovitsj, die op de Europese sanctielijst staat
Volledig scherm
Een jacht van de Russische miljardair Roman Abramovitsj, die op de Europese sanctielijst staat © AP

Fortuin van rijke Russen vloeit straks mogelijk naar Oekraïne

Oekraïne kan binnenkort massa’s geld verwachten die direct uit de diepe zakken van rijke vriendjes van president Poetin komen. De Europese Commissie wil hun buitenlandse vermogens niet enkel bevriezen, maar ook afnemen en naar Kiev doorsluizen.

63 reacties

 • Jean Jansens

  1 maand geleden
  Ik lees hier dat de Russen toch geld genoeg hebben! Maar over de ECB miljarden Euro´s geld creëert uit het niets daar leest men niets van.
 • Peter Snoeks

  1 maand geleden
  Ben benieuwd in wie zijn zakken het meeste verdwijnt.
 • Feline Noé

  1 maand geleden
  Rusland heeft alle Europese leasing vliegtuigen in beslag genomen. Dus Europa heeft alle recht.
 • Guy DeRidder

  1 maand geleden
  Gelegaliseerde diefstal is het, niet meer of minder.
 • Georges Dubois

  1 maand geleden
  Veel westerse bedrijven waren ook niet vies om zaken te doen bij het bouwen van die luxe yachten waarbij ze een aardige stuiver hebben aan verdiend. Alles was ook niet zo koosjer.. Corruptie is Ukraine ook niet vreemd. Is dit wel verantwoord om die bedragen aan hen rechtstreeks toe te vertrouwen? Dat het land moet geholpen worden is een feit maar toch liefst met de nodige voorzichtigheid. .
 1. PORTRET. Kolonel Roger Housen (61). “Als de Britten en de Amerikanen doen wat ze zeggen, betekent dit de Derde Wereldoorlog”
  PREMIUM

  PORTRET. Kolonel Roger Housen (61). “Als de Britten en de Amerikanen doen wat ze zeggen, betekent dit de Derde Wereldoor­log”

  Op zijn veertiende trok hij met twee kameraden alleen naar Londen. Een jaar later keek hij zijn ogen uit op Jazz Bilzen. Door een eerder toevallige ontmoeting werd het leger zijn leven. Bermbommen, scherpschutters en Arkan-tijgers kregen hem niet klein. Alleen de eerste aanblik van het IJzeren Gordijn bezorgde hem koude rillingen. Vandaag analyseert oud-kolonel Roger Housen voor verschillende Vlaamse media vlijmscherp het conflict in Oekraïne. En wat hij ziet, maakt hem “ongerust”. Leven en werken van een militair in hart en nieren.
 2. Nog geen doorbraak in gesprek Turken met Zweden en Finnen over mogelijke NAVO-toetreding

  Nog geen doorbraak in gesprek Turken met Zweden en Finnen over mogelijke NA­VO-toetreding

  NAVO-chef Jens Stoltenberg zag maandag nog geen doorbraak in de gesprekken tussen de leiders van Zweden, Finland en Turkije over de mogelijke NAVO-toetreding van de twee Noord-Europese landen. Dat zei Stoltenberg in een gezamenlijke persconferentie met de Zweedse premier Magdalena Andersson in Brussel. Eerder hadden de twee gesproken met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan en zijn onderminister van Buitenlandse Zaken Sedat Onal, en de Finse premier Sanna Marin.
 1. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.
 2. Russische sancties ook voelbaar in Hollywood: gedaan met luxefeestjes op superjachten van oligarchen
  Celebrities

  Russische sancties ook voelbaar in Hollywood: gedaan met luxefeest­jes op superjach­ten van oligarchen

  Jarenlang gingen massa’s Hollywoodsterren en andere -beroemdheden schaamteloos op vakantie aan boord van decadente Russische luxejachten. Nu die door de oorlog in Oekraïne één voor één in beslag worden genomen om de oligarchen te raken waar het pijn doet, lijkt het einde van een tijdperk aangebroken. Dit zijn de peperdure jachten waar de sterren maar wat op ontspanden, en dit is hoeveel ze daarvoor moesten ophoesten.