Duitse agenten drijven een groep mannen samen voor het treinstation in Keulen, op oudejaarsavond 2016. Dat doen ze na de massale aanrandingen een jaar eerder, waarbij vooral Noord-Afrikanen vrouwen lastigvielen.
Volledig scherm
Duitse agenten drijven een groep mannen samen voor het treinstation in Keulen, op oudejaarsavond 2016. Dat doen ze na de massale aanrandingen een jaar eerder, waarbij vooral Noord-Afrikanen vrouwen lastigvielen. © AP

Forse toename van geweld in Duitsland en steeds vaker zijn daders vluchtelingen

Slecht nieuws voor Angela Merkel en haar opendeurpolitiek. Uit onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt dat sinds de grote instroom van vluchtelingen in 2015 ook het aantal geweldmisdrijven in Duitsland fors is toegenomen. Vooral asielzoekers uit ‘veilige landen’ als Marokko, Tunesië en Algerije zijn opvallend vaak verdachte. 

351 reacties

 • Carine Myny

  4 jaar geleden
  ik weet voor welke partij ik al jaren stem,,,,, verwijder dat cordon,,,laat ze mee aan het bestuur,,,, ze gaan de mensen nog rechtser maken,,,,,,,, zij met al hun ideologiên
 • Wim Vinckier

  4 jaar geleden
  Hoe dit nu wordt aangewend om meer gezinsherenigingen voor te stellen is tergend ipv van criminele azielbedriegers uit te wijzen. Dat laat immers toe om de democratie verder te manipuleren en te vervalsen met meer injecties links kiesvee, om toch maar aan de macht te blijven.
 • Patrick Martens

  5 jaar geleden
  Ik weet op welke partij ik stem met de volgende verkiezing.
 • Raoul Hoylaerts

  5 jaar geleden
  waarom denk je dat ze te pas en te onpas het verleden erbij halen.alleen omdat we toch maar niet zouden denken dat Europa onder het Derde Rijk beter was,veel beter.men dwingt ons het negatieve van toen op om niet te moeten toegeven dat het nu een chaos is.het had veel beter kunnen gaan,maar degenen die het ons beloofden lieten hun eigen volk in de steek.voor hun rijkdom,voor ons de afgrond.
 • Michel de Coorebyter

  5 jaar geleden
  Het verschil tussen Nederland, Duitsland en België is dat ze daar de waarheid onder ogen durven zien. Hier moet alles steeds "links omfloerst" worden om aanvaardbaar over te komen.