Karen Garner werd vorig jaar hardhandig gearresteerd en liep daarbij een gebroken arm op.
Volledig scherm
Karen Garner werd vorig jaar hardhandig gearresteerd en liep daarbij een gebroken arm op. © AP

Forse schadevergoeding voor Amerikaanse vrouw met dementie wegens gewelddadige arrestatie

Een 75-jarige vrouw met dementie in de Amerikaanse stad Loveland (Colorado) krijgt een schadevergoeding van 3 miljoen dollar (2,54 miljoen euro) uitgekeerd vanwege een hardhandige arrestatie. Politieagenten sloegen Karen Garner vorig jaar in de boeien en hielden haar urenlang vast op het politiebureau vanwege een winkeldiefstal. Ze brak haar arm en haar schouder was uit de kom, maar werd medische hulp geweigerd.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.