Amerikaans volksvertegenwoordiger Randy Weber in de video die hij vanmorgen postte.
Volledig scherm
Amerikaans volksvertegenwoordiger Randy Weber in de video die hij vanmorgen postte. © Randy Weber

Forse kritiek vanuit VS op nakende gevangenenruil tussen België en Iran: “Ik ben geschokt. Dit mag niet gebeuren”

Er komt felle kritiek vanuit de Verenigde Staten op de op handen zijnde deal tussen Iran en ons land om de ter dood veroordeelde VUB-gastdocent Ahmadreza Djalali (50) te ruilen voor terrorist Assadollah Asadi (49). “Ik ben in shock”, zegt Republikeinse parlementslid Randy Weber uit Texas in een video die hij vanmorgen op sociale media postte.

143 reacties

 • Michel Jacobs

  1 maand geleden
  Wie een héél hééél klein beetje nadenkt - zou dat nog lukken?- begrijpt dat hij daarmee de Belgische zaak helpt. En voor de anderen: goed dat u niet in de diplomatie werkt.
 • Jan Jansens

  1 maand geleden
  Met terroristen onderhandel je niet. Nooit!
 • Christine Laevers

  1 maand geleden
  Guido Bervoets : ik ben het met u eens. Die uitspraak is van geen enkel belang. Waarom België het doet en niet Zweden ? Omdat België die terrorist heeft en Zweden niet ? De spion Asadi zal na uitlevering heel waarschijnlijk op pensioen gaan. We kunnen ook stellen dat Iran de professor niet wilt executeren en een 'uitgang' nodig heeft.
 • Viviane Hoeyberghs

  1 maand geleden
  De Amerikanen doen niet anders.
 • Ruzhdi Cekaj

  1 maand geleden
  De iranse terrorist komt na enkele jaren sowieso vrij zonder pardon en zonder dankje. Wat moet Belgie met hem doen dan. Beter nu van af zijn.
 1. FBI doet inval in huis Donald Trump in Florida: "Mijn prachtige huis wordt belegerd”
  Play

  FBI doet inval in huis Donald Trump in Florida: "Mijn prachtige huis wordt belegerd”

  De voormalige Amerikaanse president Donald Trump zegt dat FBI-agenten zijn huis in Palm Beach in de staat Florida zijn binnengevallen. “Mijn prachtige huis, Mar-a-lago in Palm Beach, wordt op dit moment belegerd, overvallen en bezet door een grote groep FBI-agenten”, schrijft Trump in een verklaring die hij op zijn eigen sociale netwerk Truth Social plaatste. De FBI-agenten zouden ook Trumps kluis hebben doorzocht. Volgens de Amerikaanse media kadert de inval in een onderzoek naar de manier waarop Trump tijdens zijn presidentschap en na zijn vertrek uit het Witte Huis omging met officiële documenten.
 1. Echtgenote van VUB-gastdocent Djalali vreest dat haar man binnenkort wordt terechtgesteld: “In dat geval zijn alle EU-landen verantwoordelijk”

  Echtgenote van VUB-gastdocent Djalali vreest dat haar man binnenkort wordt terechtge­steld: “In dat geval zijn alle EU-landen verantwoor­de­lijk”

  De echtgenote van de Iraans-Zweedse wetenschapper en VUB-gastdocent Ahmedreza Djalali, die in Iran de doodstraf kreeg voor vermeende spionage, vreest dat haar man binnenkort terechtgesteld zal worden. Ze herhaalt daarom haar oproep om hulp aan de lidstaten van de Europese Unie. “Als er iets met mijn man gebeurt dan zijn alle landen van de EU verantwoordelijk, want zij hebben de ogen gesloten voor de mensenrechten in Iran”, zegt Vida Mehrannia.