Het gewraakte dakontwerp zou tot 2016 in auto’s zijn verwerkt.
Volledig scherm
Het gewraakte dakontwerp zou tot 2016 in auto’s zijn verwerkt. © AP

Ford moet 1,7 miljard dollar betalen in zaak over auto-ongeluk

Autoconcern Ford Motor heeft van een Amerikaanse jury te horen gekregen dat het meer dan 1,7 miljard dollar moet betalen vanwege een ongeval in 2014 waarbij een echtpaar uit Georgia om het leven kwam. Dat heeft de advocaat van de familie van de slachtoffers laten weten aan persbureau Bloomberg.

 1. Dior eist 100.000 euro van Valentino, maar schiet zichzelf in de voeten: “De prijs van één couturejurk?!”

  Dior eist 100.000 euro van Valentino, maar schiet zichzelf in de voeten: “De prijs van één couture­jurk?!”

  Het was op de Spaanse trappen in Rome te doen. Luxelabel Valentino hield er vrijdag een gigantisch defilé in openlucht, tot grote frustratie van Dior. Het Franse merk eist nu een schadevergoeding van haar Italiaanse rivale, omdat de modeshow naar verluidt de ingang van hun winkel geblokkeerd zou hebben. Een ding is duidelijk: veel bijval krijgt Dior niet. Integendeel. “Ze zouden zich beter focussen op het interessanter maken van hun ontwerpen, dan op zo bekrompen te zijn.”
 2. PORTRET. Dit is de nieuwe advocate van Salah Abdeslam: “Het is met gevangenissen zoals met parkeerplaatsen. Hoe meer parkings er zijn, hoe meer auto’s we parkeren”
  PREMIUM

  PORTRET. Dit is de nieuwe advocate van Salah Abdeslam: “Het is met gevangenis­sen zoals met parkeer­plaat­sen. Hoe meer parkings er zijn, hoe meer auto’s we parkeren”

  Salah Abdeslam (32) heeft een nieuwe advocate. In Franstalig België staat Delphine Paci (45) bekend als juridisch zeer bekwaam én militant. Een van haar stokpaardjes: leefomstandigheden van gevangenen aanklagen. En over de vervroegde vrijlating van Michelle Martin had ze ook een uitgesproken mening. “Dat is niet schandalig”, aldus Paci. “Want veroordeelden evolueren.”
 3. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.