Strand van Fort Lauderdale Beach in Florida
Volledig scherm
Strand van Fort Lauderdale Beach in Florida © AP

Florida heft alle coronamaatregelen met onmiddellijke ingang op, New York op weg naar snelle heropening

De gouverneur van de Amerikaanse staat Florida, Ron DeSantis, heeft maandag met onmiddellijke ingang alle Covid-beperkingen opgeheven. De Republikein baseert zich voor zijn beslissing op de goed draaiende vaccinatiecampagne. De gouverneur van de staat New York, Andrew Cuomo, heeft op zijn beurt aangekondigd dat de metro vanaf 17 mei weer de klok rond zal rijden. Theaterzalen, bioscopen, musea, restaurants, winkels en andere zaken zullen vanaf 19 mei op volle capaciteit kunnen draaien, zolang social distancing mogelijk is. Dat geldt voor de staat New York, maar ook voor New Jersey en Connecticut.

11 reacties

 • J-P Keldermans

  2 weken geleden
  @Jozef Van Mellaert. Kordate aanpak van vorige president? De vorige president heeft op gebied van Corona juist niks aangepakt. Er was zelfs nog geen vaccinatie taskforce opgericht toen Biden in Januari aan de macht kwam. Het is het team van Biden dat ervoor gezorgd heeft dat de verdeling van de vaccinaties snel verloopt en dat alle Amerikanen tot 16 jaar nu al kunnen gevaccineerd worden. Het enige dat Trump gedaan heeft voor Corona is veel mensen laten sterven door valse info te verspreiden.
 • Jozef Van Mellaert

  2 weken geleden
  De meeste zullen het niet graag horen, het is allemaal te danken aan de kordate aanpak van de vorige president. Wat deden toen de Europese leiders buiten kritiek geven op de VS ?
 • Laurent Van De Velde

  2 weken geleden
  DeSantis is een geweldige gouverneur! Florida is 3 maanden in lockdown geweest en daarna terug volledig open met lichte beperkingen. De economie heeft niet afgezien en de vaccinatiestrategie was een succes. Cuomo kan nog veel leren.
 • Ann Pinxteren

  2 weken geleden
  Iemand met gezond verstand... waarom leeft die aan de andere kant van de wereld!
 • WILLY ZACHEL

  2 weken geleden
  Uiteraard ook hier weer véél te vroeg en dat zal dan weer eindigen met terug opnieuw alles dicht !!
 1. OVERZICHT. Van volledige lockdown tot versoepelingen die doen dromen: zo staat jouw favoriete vakantieland ervoor
  PREMIUM

  OVERZICHT. Van volledige lockdown tot versoepe­lin­gen die doen dromen: zo staat jouw favoriete vakantie­land ervoor

  Sinds het reisverbod is opgeheven, koesteren velen weer de hoop om naar hun favoriete bestemming te reizen. De coronasituatie in de vakantielanden verschilt danig. Daar waar sommige bestemmingen weer een strenge lockdown afkondigen, schuiven andere landen al een datum naar voor om weer voluit toeristen te ontvangen. Wat is waar allemaal mogelijk? En welke regels gelden er? We zetten alle nieuwste ontwikkelingen op een rij.
 1. 106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis
  Play

  106-jarige Valdemar slaat 17 jaar jongere vrouw aan de haak in rusthuis

 2. Hond houdt toeristen voor de gek
  Play

  Hond houdt toeristen voor de gek