De bemanning van het toestel kon zichzelf redden, melden Russische media, die zich baseren op ooggetuigen.
Volledig scherm
De bemanning van het toestel kon zichzelf redden, melden Russische media, die zich baseren op ooggetuigen. © RV

Flatgebouw in lichterlaaie nadat Russische straaljager crasht: 13 doden, zoekacties afgelopen

UpdateHet aantal doden in de Russische stad Jejsk, waar gisteravond een straaljager neerstortte bij een flatgebouw, is opgelopen tot dertien. Onder de slachtoffers zijn volgens het Russische persbureau RIA Novosti ook drie kinderen. Reddingswerkers zouden 68 mensen levend onder het puin vandaan hebben gehaald, van wie er negentien in ziekenhuizen zijn opgenomen. De Russische autoriteiten melden dat de zoekacties naar overlevenden en slachtoffers inmiddels zijn stopgezet.

  1. KIJK. “3, 2, 1... Badaboem!” Na drones demonstreren Oekraïners nu ook zelfgemaakte kamikazevoertuigen tegen de Russen

    KIJK. “3, 2, 1... Badaboem!” Na drones demonstre­ren Oekraïners nu ook zelfgemaak­te kamikaze­voer­tui­gen tegen de Russen

    In Bachmoet gebruiken Oekraïense troepen al een tijdje kamikazedrones in de oorlog tegen de Russen. Op beelden uit een documentaire is te zien hoe ze nu ook zelfgemaakte kamikazevoertuigen gebruiken. Het voertuig is vanop afstand bestuurbaar en is volgeladen met explosieven. “Hier zit nog 12 kilogram TNT in”, hoor je een Oekraïense strijder zeggen in de video. Terwijl het voertuig naar zijn doelwit rijdt, zijn er verschillende schoten te horen. Niet veel later is vanop een afstand te zien hoe de Oekraïners succesvol in hun doel slagen.
  1. IN BEELD. Manifestatie bij omstreden waterreservoir in Frankrijk loopt helemaal uit de hand

    IN BEELD. Manifesta­tie bij omstreden waterreser­voir in Frankrijk loopt helemaal uit de hand

    Rond een omstreden waterreservoir in aanbouw in Frankrijk is het deze middag tot confrontaties gekomen tussen manifestanten en de ordediensten. In Sainte-Soline, in het departement Deux-Sèvres, waren duizenden mensen samengekomen, ondanks een verbod daarop. De autoriteiten hadden 3.200 gendarmes en agenten gemobiliseerd om de verboden manifestatie te beteugelen. De protesten zijn gericht tegen een project voor waterreservoirs, bedoeld voor de landbouw.