In februari 2018 was Marc Veyrat nog blij met Michelin. Zijn restaurant kreeg in dat jaar drie sterren
Volledig scherm
In februari 2018 was Marc Veyrat nog blij met Michelin. Zijn restaurant kreeg in dat jaar drie sterren © AFP

Flamboyante Franse kok sleept Michelin voor de rechter vanwege een soufflé

De beroemde Franse kok Marc Veyrat is in een juridisch gevecht verwikkeld met Michelin vanwege het oordeel dat het gezaghebbende instituut velde over zijn restaurant in zijn jaarlijkse gids. ‘La Maison du Bois’ verloor begin dit jaar een ster en dat zit Veyrat op zijn zachtst gezegd niet lekker. Hij is niet de enige kok die Michelin wel kan schieten.

3 reacties

 • Lucien Mertens

  2 jaar geleden
  Eindelijk durft zich daar iemand te verzetten...En inderdaad meneer Denil, hier is stevige concurrentie nodig voor die zichzelf over het paard tillende Michelin "experts".
 • Jan Jets

  2 jaar geleden
  Ik begrijp de man, een ster verliezen, al die ellende in de wereld is er niks bij.
 • Gino Denil

  2 jaar geleden
  Concurrentie is nodig in een vrije markt. Misschien moet er een tegenspeler komen die even gewetensvol en met kennis van zaken sterren uitdeelt. Om het monopolie van Michelin te doorbreken.
 1. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.
 2. IN KAART. Peter Goossens blijft enige met drie Michelinsterren, dit zijn alle sterrenrestaurants in jouw buurt

  IN KAART. Peter Goossens blijft enige met drie Michelin­ster­ren, dit zijn alle sterrenres­tau­rants in jouw buurt

  De culinaire Michelingids deelt opnieuw sterren uit. Het was vooral uitkijken of ons land er voor het eerst sinds lang een nieuw driesterrenrestaurant bij zou krijgen, naast het Hof van Cleve van chef Peter Goossens. Maar Goossens bleef uiteindelijk de enige met de hoofdprijs van drie sterren. De jeugdige schwung van talentvolle chefs zorgt in deze nieuwe editie wel voor één nieuw tweesterrenrestaurant en zeven prikkelende sterren.