Vrouwen die de horror in Boetsja overleefden, staan in de rij voor eten (links).
Volledig scherm
Vrouwen die de horror in Boetsja overleefden, staan in de rij voor eten (links). © AP/SOPA Images/LightRocket via Gett

First lady Olena Zelenska vertelt hoe vrouwen oorlog beleven: “Probeer je hun nachtmerrie eens voor te stellen”

De Oekraïense first lady Olena Zelenska (44) heeft speciaal een Telegram-kanaal opgericht waarop ze Oekraïners uitnodigt hun oorlogservaringen te delen. Dat vertelt ze in een interview met Vogue. “Elk persoonlijk verhaal maakt de geschiedenis van ons land”, legt ze uit. Ze geeft aangrijpende voorbeelden van hoe vrouwen de oorlog beleven.

13 reacties

 • christiaan boone

  3 maanden geleden
  aan al diegenen die ook maar het minste begrip hebben voor het Russisch standpunt, shame on you: ook Hitler zei destijds dat hij niet anders kon en bedreigd werd door België, Nederland, Luxembourg, France, Denemarken, Polen, reden om al die landen binnen te vallen; en, je zou eventueel kunnen zeggen dat je het recht hebt om een land binnen te vallen - quod non - maar, houdt U dan minstens aan de regels van het oorlogs-en humanitair recht en betrek burgers niet nodeloos in uw militaire strategie
 • wim CLAES

  3 maanden geleden
  Kan ze hare vent eens uitleggen dat burgers op te roepen met molotovs een zeer sterk plan was. En nu bleiten dat de burgers worden geviseerd. Die zelensky is ook de slimste niet precies .zeker als je de geschiedenis kent.
 • louis van hoeylandt

  3 maanden geleden
  aan haar uiterlijk en kleding denk ik niet dat ze weet hoe deze vrouwen de oorlog beleven ...voor haar is het precies de ver van mijn bed show , en als het waar is wat jan tobbak schrijft dan weten we direct wat er met onze gift van 800 milj aan het gebeuren is
 • Rosa De Pauw

  3 maanden geleden
  Waarom zou Oekraïne zich moeten overgeven, moesten de Europese landen dat dan ook gedaan hebben met WO I en WO II. Onze grootouders draaien zich rond in hun graf, schaam jullie. Rosa.
 • Robert Bruyndoncx

  3 maanden geleden
  Aan al die cynische zielen hier… Poetin had allang zijn zinnen gezet op Oekraïne. Wanneer de bezetting compleet is volgt de volledige uitroeiing en vervanging van de bevolking. Poetin is een grote fan van Stalin die deze techniek voor, tijdens en na de 2de Wereldoorlog toepaste. Deze mensen zien niet op een paar miljoen doden meer of minder. Leer uw geschiedenis eer ge begint te zeggen dat de Oekraïners zich moeten overgeven om het geweld te stoppen. Deze mensen vechten om te overleven.
 1. De 5 beste smartphones onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoestellen van vorig jaar”
  Tweakers

  De 5 beste smartpho­nes onder 300 euro: “Dit model is nog sneller dan de meeste luxetoe­stel­len van vorig jaar”

  De Falcon Supernova iPhone 6 Pink Diamond is de duurste smartphone ter wereld. Voor de speciale editie betaal je – hou je vast – 43,7 miljoen (!) euro. Daar zit het bijhorend 24-karaats goud voor heel wat tussen. Wij gooien het over een iets betaalbaardere boeg. Donovan Kerssenberg, smartphone-expert bij technologiesite Tweakers, selecteert de beste 5 smartphones onder 300 euro.