De Finse president Sauli Niinistö.
Volledig scherm
De Finse president Sauli Niinistö. © AFP

Finse president wil NAVO-standpunt tegen 12 mei bekendmaken

De Finse president Sauli Niinistö wil zijn eigen standpunt over een mogelijk NAVO-lidmaatschap bekendmaken ten laatste op 12 mei, zei hij zaterdag in een interview met de krant Ilta-Sanomat.

16 reacties

 • Jo Nijs

  11 maanden geleden
  Het Westen moet dringend zijn communicatie bijschaven en Poetin meer op zijn woorden pakken. Bijvoorbeeld: als Poetin wil dat Finland en Zweden neutraal blijven, waarom tekent hij zelf dan geen niet-aanvalspact met die landen ?? En verder: nu dat Poetin bijna de Donbass in handen heeft, nu zijn "doelen" bijna bereikt zijn, waarom stuurt hij niet aan op het einde van het conflict ? Omdat dat zijn doelen niet zijn misschien ? Wat is zijn doel dan ? onschuldige kinderen afslachten misschien ?
 • Werner Wynakker

  11 maanden geleden
  Ian, de NAVO heeft geen eigen kernwapens. Frankrijk en Engeland hebben hun eigen kernwapens en voor de rest parkeert de VS kernwapens op Europese bodem wat maakt dat de VS beslist wanneer deze gebruikt worden en niet de NAVO. En terwijl Europese leiders in de jaren tachtig juichte wreven ze in de VS in de handen omdat zo Europa het eerste doelwit zou zijn in een kernoorlog en en niet Noord Amerika.
 • karel dillen

  11 maanden geleden
  De Russen moeten dan gewoon raketten plaatsen op Cuba dan is het evenwicht weer hersteld
 • Christine Laevers

  11 maanden geleden
  Al jaren geven Estland, Letland en Litouwen signalen dat Rusland het luchtruim schendt en andere dingen. Finland en Zweden kennen de slag van dat zweepje ook. De tijd is helaas rijp met die stap te ver van Poetin in Oekraïne om een beetje zaken op orde te zetten. Een beetje en tegoei. Ergens kan een Russische nucleaire missile vallen. Eentje maar geen tweede. Dat is mijn inschatting; tenzij Poetin in het Kremlin zelf 'valt'.
 • james Verlinden

  11 maanden geleden
  Tegenwoordig staat Putin 's morgens niet meer op met hoofdpijn, maar gaat hij 's avonds slapen met migraineaanvallen.
 1. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  4

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.