Een winkelstraat in de Finse hoofdstad Helsinki.
Volledig scherm
Een winkelstraat in de Finse hoofdstad Helsinki. © Getty Images

Finnen opnieuw gelukkigste volk ter wereld, Belgen twee plaatsen vooruit

Finland is volgens het World Happiness Report 2023 voor het zesde opeenvolgende jaar het land met de gelukkigste bevolking ter wereld. De Finnen worden daarin gevolgd door de bevolking van Denemarken. België staat op nummer 17, nadat we vorig jaar op 19 eindigden.

40 reacties

 • Marko Decandt

  3 maanden geleden
  Ik durf oprecht zeggen dat ik gelukkig ben. Ik geef ook wel toe dat dit grotendeels door de financiën komt. Ik heb het goed breed en dat scheelt wel wat in de gelukkigheid.
 • WALTER MENSAERT

  3 maanden geleden
  Gewoon al het feit dat we 'mogen' klagen en dat onze gezondheidszorg en onderwijs bij de besten ter Wereld is zou ons al zeer tevreden moeten maken.
 • Jarrik Boeykens

  3 maanden geleden
  typische Belgen in de comments.. alleen maar zagen en klagen. jullie hebben duidelijk geen idee hoe goed het hier wel is
 • LUC MORNIE

  3 maanden geleden
  Moeten we dat geloven, Israël staat op vier en de mensen komen bijna iedere dag op straat om tegen de regering te demonstreren.
 • francois Van Biesen

  3 maanden geleden
  aan alle klagers zou ik zeggen , kijk eens op ander, je zal verschieten, gisteren bezoek van een Amerikaanse vriendin. Ze vertelde dat een doos eieren er nu door de stijgende inflatie 9 dollar kost , en telkens ze terug gaat neemt ze veel medicatie mee (die ze hier k volledig moet betalen,) maar een tiende kost van ginder. Belgen zijn spijtig genoeg het sterkst in het geit dat ze denken dat het gras aan de overkant altijd groener is. Wij zijn gepensioneerd en erg gelukkig in ons mooie België.