AFP
Volledig scherm
© AFP

Finland wil lidmaatschap NAVO aanvragen, Zweden zegt geen “overhaast besluit” te nemen

Finland wil de procedure om toe te treden tot de NAVO opstarten en legt de kwestie in de komende weken voor in het parlement. Dat zei de Finse premier Sanna Marin op een persconferentie in Stockholm. Ook Zweden zou een lidmaatschap overwegen, maar de Zweedse premier Magdalena Andersson zei op diezelfde persconferentie dat er geen overhaast besluit wordt genomen.

54 reacties

 • Raymond Van Mechgelen

  4 maanden geleden
  Men zou de toetreding tot de NAVO beter in alle stilte afhandelen, en pas bekend maken als alles in kannen en kruiken is.
 • Bart Verwegen

  4 maanden geleden
  Het beste bewijs dat niet de NAVO zelf wil uitbreiden, maar dat landen er zélf om vragen. Met Rusland als buur neem je maar beter een verzekering voor je veiligheid, net zoals dat in de periode na de val van de muur gebeurde.
 • Ludovic De Beuckeleer

  4 maanden geleden
  Putin wil maar een ding en dat is een groot rijk dat zich uitstrekt van de Atlantische oceaan tot de stille oceaan onder zijn controle , en dat omdat er enkele "geleerde" dit in fluisteren dat het mogelijk is. zoals de Romeinen al zegde "si vic pacem para bellum" , hij die vrede wil bereid zich voor op oorlog.
 • Luc Van Hauwermeiren

  4 maanden geleden
  Frank Hageman ,zou best kunnen als de Russen beloven dat de VLD mag voort besturen en De Croo Premier, is het van dat.
 • Frank Hageman

  4 maanden geleden
  Tegen de herfst staan de Russen in Brussel
 1. Vlaamse Sari maakte met haar gezin noodweer op Corsica van dichtbij mee: “Heel het hotel ligt overhoop”
  Play

  Vlaamse Sari maakte met haar gezin noodweer op Corsica van dichtbij mee: “Heel het hotel ligt overhoop”

  Sari Asseman vertrok vorige week met haar gezin niks vermoedend op reis naar Ajaccio. Tot ze zich plots midden in het noodweer bevonden. Nadat er gisteren al windstoten waren tot 224 km/u, zette het noodweer zich ook deze nacht verder. “Er liggen allemaal kapotte parasols in het zwembad en we hebben geen elektriciteit meer in het hotel”, vertelt Sari. Het gezin is dan ook blij dat hun reis erop zit en ze terug naar huis kunnen vertrekken. Al kregen ze wel een melding zeker op tijd te komen, aangezien er op de luchthaven door de storm ook veel chaos is.
 2. Duitse bondskanselier Scholz moet opnieuw getuigen in onderzoek naar bankschandaal
  6

  Duitse bondskanse­lier Scholz moet opnieuw getuigen in onderzoek naar bankschan­daal

  De Duitse bondskanselier Olaf Scholz moet zich vrijdag opnieuw verantwoorden in een onderzoek naar een schandaal rond de particuliere Hamburgse Warburg-bank, dat zich afspeelde toen hij burgemeester van Hamburg was. De financiële top van de gemeente Hamburg zou mogelijk een dubieuze invloed hebben gehad op de behandeling van de fraudezaak. Het is de tweede keer dat Scholz bij de parlementaire commissie in Hamburg moet opdraven.