AFP
Volledig scherm
© AFP

Finland wil lidmaatschap NAVO aanvragen, Zweden zegt geen “overhaast besluit” te nemen

Finland wil de procedure om toe te treden tot de NAVO opstarten en legt de kwestie in de komende weken voor in het parlement. Dat zei de Finse premier Sanna Marin op een persconferentie in Stockholm. Ook Zweden zou een lidmaatschap overwegen, maar de Zweedse premier Magdalena Andersson zei op diezelfde persconferentie dat er geen overhaast besluit wordt genomen.

54 reacties

 • Raymond Van Mechgelen

  6 maanden geleden
  Men zou de toetreding tot de NAVO beter in alle stilte afhandelen, en pas bekend maken als alles in kannen en kruiken is.
 • Bart Verwegen

  6 maanden geleden
  Het beste bewijs dat niet de NAVO zelf wil uitbreiden, maar dat landen er zélf om vragen. Met Rusland als buur neem je maar beter een verzekering voor je veiligheid, net zoals dat in de periode na de val van de muur gebeurde.
 • Ludovic De Beuckeleer

  6 maanden geleden
  Putin wil maar een ding en dat is een groot rijk dat zich uitstrekt van de Atlantische oceaan tot de stille oceaan onder zijn controle , en dat omdat er enkele "geleerde" dit in fluisteren dat het mogelijk is. zoals de Romeinen al zegde "si vic pacem para bellum" , hij die vrede wil bereid zich voor op oorlog.
 • Luc Van Hauwermeiren

  6 maanden geleden
  Frank Hageman ,zou best kunnen als de Russen beloven dat de VLD mag voort besturen en De Croo Premier, is het van dat.
 • Frank Hageman

  6 maanden geleden
  Tegen de herfst staan de Russen in Brussel
 1. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.