Regeringsleider Sanna Marin (links) en de Finse president Sauli Niinistö in Helsinki.
Volledig scherm
Regeringsleider Sanna Marin (links) en de Finse president Sauli Niinistö in Helsinki. © via REUTERS

Finland kondigt aan dat het lidmaatschap bij NAVO aanvraagt, ook regeringspartij van Zweedse premier is nu voorstander van toetreding

De Finse regering heeft besloten het lidmaatschap van de NAVO aan te vragen. Dat hebben president Sauli Niinistö en premier Sanna Marin zondag bekendgemaakt. “Dit is een historische dag. Een nieuw tijdperk breekt aan”, zei Niinistö. Ook buurland Zweden lijkt nu dezelfde kant op te gaan. De sociaaldemocratische regeringspartij in Zweden van premier Magdalena Andersson heeft zich uitgesproken voor lidmaatschap van de NAVO. 

67 reacties

 • Henri Dederen

  3 maanden geleden
  Marc Brees al eens nagedacht over de louter defensieve interventies van de Nato in het Midden Oosten en Afrika?
 • Karel Dillen

  3 maanden geleden
  Proficiat voor de bevrijding van Marioepol en het einde van de onderdrukking door de neonazi's van de Azovmilities. Dit kan een nieuw momentum geven aan de vredesonderhandelingen.
 • Karel Dillen

  3 maanden geleden
  Erdogan is de enige Westerse leider die de escalatie van de oorlog probeert te stoppen. Hij verdient de Nobelprijs voor de vrede.
 • Raymond Pauwels

  3 maanden geleden
  Turken eruit gooien. Scandinaven erin. Recht toe recht aan !
 • Jan Jansens

  3 maanden geleden
  Gooi Turkije uit de Navo. Wat doet een land met een dictator als president trouwens in de Nato? Onder druk van de USA omdat ze daar mogen stationeren? Weg er mee en twee betrouwbare landen erbij.