Zweedse militairen tijdens een internationale oefening in Noorwegen in maart.
Volledig scherm
PREMIUM
Zweedse militairen tijdens een internationale oefening in Noorwegen in maart. © ANP / TT News Agency

Finland en Zweden op drempel van de NAVO. Hoe zal Poetin reageren? “Dit is hét moment”

Een Fins en Zweeds NAVO-lidmaatschap wordt met de dag waarschijnlijker. Een historische stap voor beide landen, ingegeven door de oorlog in Oekraïne. “Ruslands handen zijn gebonden in Oekraïne. Dit is het moment.”

60 reacties

 • Azaire Vanhoutte

  1 jaar geleden
  ERDOGAN is een lakei van de russen en zal alles doen dat Finland niet kan toetreden die kan zijn eigen land niet regeren zonder de mensenrechten te beschermen maar het Europees parlement durft gewoon niet ingrijpen liever hun eigen zakken vullen dan rechtvaardig te zijn .
 • Hugo hofmans

  1 jaar geleden
  Wie zegt dat de NATO niet agressief en imperialistisch is ? Het is gewoon een instrument van de VS.
 • François THIJS

  1 jaar geleden
  Het is natuurlijk volledig te begrijpen dat Finland zo snel mogelijk bij de NAVO willen, omdat ze meer dan duizend kilometer grens hebben met Rusland. Maar Zweden zou mijn inziens beter neutraal blijven.
 • oswald billiet

  1 jaar geleden
  Wellicht aarzelt zweden nog. Het was gedurende de wereldoorlog 2 een neutraal land dat vele duizenden vluchtellingen heeft opgevangen en van de dood gered. Een neutraal land tussen de Russen en de Navo lijk wel heel opportuun. Zweden kan een grote rol spelen in dit conflict.
 • Chris Verberne

  1 jaar geleden
  We hebben inderdaad Turkije nodig als bondgenoot om de toegang tot de Middellandse zee voor Rusland te ontzeggen. Dat Erdogan op dit moment dwars probeert te liggen, past in zijn strategie die wij nog niet kennen. Echter, Finland en Zweden zullen Nato partners worden. Erdogan heeft al gesprekken met Finland aangekondigd.