Meng Wanzhou verbleef noodgedwongen in Canada.
Volledig scherm
Meng Wanzhou verbleef noodgedwongen in Canada. © REUTERS

Financieel directrice Huawei verlaat Canada na deal met Amerikanen, China laat Canadese ‘spionnen’ vrij

UPDATEMeng Wanzhou, de financieel topvrouw van het Chinese telecom- en technologieconcern Huawei, heeft een deal gesloten met het Amerikaanse ministerie van Justitie. Daarmee komen de aanklachten over fraude en samenzwering tegen de topvrouw te vervallen. Kort na het akkoord werd bekend dat China op haar beurt twee vermeende Canadese spionnen heeft vrijgelaten.

 1. Uitleveringshoorzittingen financieel directrice Huawei in Canada afgelopen

  Uitleve­rings­hoor­zit­tin­gen financieel directrice Huawei in Canada afgelopen

  Na bijna 1.000 dagen juridische strijd en diplomatieke crisis zijn de laatste uitleveringshoorzittingen van Meng Wanzhou, de financieel directrice van de Chinese telecomgigant Huawei, in Canada afgelopen. Wanzhou werd op 1 december 2018 op de luchthaven van Vancouver op vraag van Washington gearresteerd. De VS wil haar berechten voor fraude. De arrestatie van Wanzhou, die enkele dagen later werd gevolgd door de arrestatie van twee Canadezen in China, leidde tot een ernstige diplomatieke crisis tussen Peking en Ottawa.
 2. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.