Filipijnse vulkaan barst uit en zorgt voor enorme aswolk: meer dan 1.000 mensen geëvacueerd

In de Filipijnen is zaterdagochtend de Taal uitgebarsten. Op beelden is te zien hoe de vulkaan meer dan een kilometer hoog as en stoom spuwt. Zo’n 1.100 bewoners, voornamelijk vissers, zijn uit voorzorg geëvacueerd.

 1. KIJK. Internetsensatie Hasbulla onder vuur omdat hij zijn kat “mishandelt”

  KIJK. Internet­sen­sa­tie Hasbulla onder vuur omdat hij zijn kat “mishandelt”

  De Russische internetsensatie Hasbulla Magomedov (20) ligt onder vuur op sociale media. Dat komt door een video die hij zelf online plaatste. Daarin is te zien hoe hij zijn kat Barsik eerst aan haar oor trekt. Daarna lijkt hij zijn kat een klop te geven. De beelden zorgen voor verdeelde reacties. Verschillende mensen op sociale media vinden dat hij zijn kat mishandelt. Anderen vinden de commotie dan weer overdreven. Hasbulla is een influencer uit Rusland, hij lijdt aan dwerggroei. De Rus heeft meer dan 8 miljoen volgers op Instagram. In 2022 tekende hij vanwege zijn populariteit in de Mixed Martial Arts-wereld (MMA) een MMA-contract voor promotionele doeleinden.
 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.